binnenkant sint-joriskerk amersfoort

Hieronder is de volledige agenda Sint-Joriskerk Amersfoort voor de komende tijd te zien. De activiteiten zijn voor het publiek te bezoeken.

De Sint-Joriskerk in Amersfoort biedt naast de verhuur van de kerk ook culturele en toeristische activiteiten aan. Zo valt de kerk te bezichtigen of is het een mogelijkheid om een rondleiding aan te vragen. Ook zijn er regelmatig concerten. Tijdens de zomer zijn verschillende (kunst)exposities te bezichtingen.

Evenement details:

 • za
  07
  mrt
  2020

  Evensong Raad van Kerken

  17:00Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort

  Zes keer per jaar op zaterdagmiddag om 17:00 uur – een moment van rust en bezinning in de Sint Joriskerk. Bezoekers komen uit allerlei kerken, maar ook mensen zonder kerkelijke binding lopen binnen. Vanaf de aanvang in 2002 zijn de Vespers in de Sint Joriskerk uitgegroeid tot een bloeiende traditie, waarin tegenwoordig het St. Joris Kamerkoor, Capella Amersfoort, Vocaal Ensemble Voxtet en de Amersfoortse Cantorij participeren. De Vesper is een zogenaamde Getijdendienst: een Gebedsdienst welke aan het eind van de zaterdagmiddag plaatsvindt en vooruitblikt op de viering van de komende zondag.

  De Vespers in de Sint Joriskerk hebben de sfeer van een Engelse Choral Evensong, zijn vrij toegankelijk en duren ongeveer drie kwartier.