Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

All-night vigil – St. Joris Kamerkoor

2 april 2022 @ 20:15 - 22:00

€15

‘All-night vigil’ op. 37 (vespers) van Sergej Rachmaninov in de Sint-Joriskerk, Hof 1 te Amersfoort. Aanvang 20:15 uur. Kaarten bestellen kan hier. U kunt ook kaarten reserveren via de koorleden van het St. Joris Kamerkoor.

De All-night vigil op. 37 (’volledige nachtwake’) van Sergej Rachmaninov wordt beschouwd als een van de meest boeiende en diepgaande religieuze composities van de 20e eeuw. Het werk is vooral bekend als Vespers; eigenlijk incorrect, want dit betreft alleen de eerste zes van de vijftien delen (de andere zijn bestemd voor de metten en de priem). We voerden die eerste zes delen eerder uit, in 2014 met onze vrienden van het Glasgow Chamber Choir, in Nederland in Amersfoort en Doesburg en in Schotland in Stirling en Glasgow (zie op onze website). Maar nu doen we dus het hele werk.

De troost en verstilling die eruit spreken zijn ongekend. Het is daarom niet verwonderlijk dat Rachmaninov het stuk ook zelf tot zijn favoriete werken rekende. De bijzondere harmo­nieën en grote verschillen in dynamiek maken dit acht- tot twaalfstemmig koorwerk tot een monumentale compositie. Het is geschreven voor zangstemmen a capella, omdat de Russisch-orthodoxe muziek geen instru­menten toelaat: alleen de stem van het men­selijk hart roept tot God.

Tijdens onze concerten houden wij ons aan de op dat moment geldende coronavoorschriften.

Gegevens

Datum:
2 april 2022
Tijd:
20:15 - 22:00
Kosten:
€15
Site:
https://www.stjoriskamerkoor.nl/kaartverkoop

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps