Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Benefietconcert: Johannes Passion van J.S. Bach

14 april 2022 @ 20:00 - 22:00

€45

De jaarlijkse concerttraditie van de Johannes-Passion door het Nieuw Bach Ensemble werd bruut onderbroken door de corona-pandemie – totdat onverwacht de concertzalen weer open konden. De euforie werd echter overschaduwd door het grote leed voor miljoenen mensen in Oekraïne. Daarom besloot het Nieuw Bach Ensemble de traditie weer op te pakken, nu in de vorm van een benefietconcert in de Amersfoortse Sint-Joriskerk.

De opbrengst gaat naar Stichting Leergeld Amersfoort
Inmiddels hebben we ook een concreet doel gevonden om de opbrengst te besteden: de Stichting Leergeld Amersfoort. We wilden als in Amersfoort gevestigd ensemble met een in Amersfoort te geven benefietconcert heel graag iets doen wat direct met de stad verbonden is.

Stichting Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een structurele financiële uitdaging. Leergeld wil sociale uitsluiting van deze kinderen voorkomen door hen kansen te bieden om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen zij hun sociale vaardigheden en kennis optimaal  ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt bovendien voorkomen dat de maatschappij er later duur ‘leergeld’ voor gaat betalen.
Het motto van Leergeld is: Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen. Wie meer wil weten over de doelstellingen en activiteiten van deze stichting: bezoek hun website.

Kinderen uit Oekraïne
In Amersfoort verblijven momenteel een 30-tal uit Oekraïne gevluchte kinderen, die verspreid over verschillende scholen onderwijs krijgen. Met de opbrengst wil het Nieuw Bach Ensemble de stichting in staat stellen om leermiddelen aan te schaffen die deze kinderen nodig hebben. Dat kan van alles zijn, tot tablets of laptops aan toe; dit ter beoordeling van de Stichting Leergeld Amersfoort.

Koor en orkest

Koor en orkest en een prachtige groep solisten brengen onder leiding van Krijn Koetsveld de Johannes-Passion, Bachs meesterwerk waarin bij uitstek de thema’s pijn, lijden en dood maar ook troost, hoop en toekomst samenkomen. Tijdens dit benefietconcert zal voor het eerst het in 2020 ten doop gehouden Monteverdi-orgel als continuo-instrument klinken. Een wereldpremière dus, waardoor het publiek eens te meer getuige zal zijn van een unieke uitvoering.

Achter de schermen is hard gewerkt aan het realiseren van dit project waarbij zowel Amersfoortse bedrijven als de gemeente Amersfoort meedoen. Laten we hopen dat alle partijen op deze manier een kleine bijdrage kunnen leveren aan de verzachting van het enorme leed.

Evangelist
William Knight

Christus
Bas Ramselaar

Aria’s
Keren Motseri – sopraan
Kaspar Kröner – alt
William Knight – tenor
Andrew Hopper – bas

Praktische informatie
Donderdag 14 april , 20:00 uur
Sint Joriskerk, Hof 1, Amersfoort
Tickets € 45,=, te bestellen via www.klassiekemuziek.nl/nieuw-bach-ensemble of op de avond zelf.

Gegevens

Datum:
14 april 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€45

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps