Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie ‘Ode aan de schepping’

26 mei 2021 @ 11:00 - 12 juni 2021 @ 17:00

€2

Expositie ‘Ode aan de schepping’

‘Ode aan de schepping’ is de expositie van Margreet Pels Rijcken en Heleen van Trigt. In de geëxposeerde werken wordt op verschillende manieren aandacht besteed aan de schoonheid en gevarieerdheid van de Schepping.

Margreet Pels Rijcken kreeg op de middelschool heel goed tekenles. Daarna op de tuinbouwschool was er een vak: planten systematiek. Hiervoor moest je van de kenmerken van  verschillende plantenfamilies leren door ze te tekenen. Later volgde zij in Leiden een cursus botanisch tekenen. In de 34 jaar bij de Leusdense tekenclub Elta werden vele technieken en onderwerpen verkend. Favoriet bleven toch altijd bloemen en planten. Voor de platen van de 12 maanden op deze tentoonstelling, tekende ze uitsluitend wat in haar eigen tuin groeide.

Heleen van Trigt raakte als jong meisje al geboeid door het tekenen van mens en dier. Aanvankelijk legde zij zich toe op het maken van tekeningen met grafietpotlood. De afgelopen jaren heeft haar werk zich verder verfijnd en is zij ook gebruik gaan maken van andere technieken. Haar interesse gaat nog altijd vooral  uit naar portretten en tekeningen van dieren, maar daarnaast maakt zij nu ook landschappen met bomen, waarvoor zij diverse technieken door elkaar gebruikt (aquarel, gouache en potlood). Hiervan zijn er ook enkele te bezichtigen. Tevens worden er enige door haar geschreven gedichten tentoongesteld, die betrekking hebben op de vier seizoenen.

‘Ode aan de schepping’ loopt van 26 mei tot 12 juni 2021.

 

Zomeropenstelling: van woensdag 26 mei t/m zaterdag 16 oktober
Expositie ‘Ode aan de schepping’: woensdag 26 mei tot 12 juni 2021
Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Kosten: €2. Bij elke entree ontvangt u een folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Gegevens

Begin:
26 mei 2021 @ 11:00
Einde:
12 juni 2021 @ 17:00
Kosten:
€2

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps