Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jorislezing “Iemand stelt de vraag”

3 oktober 2020 @ 15:00 - 16:30

Gratis

“Iemand stelt de vraag”         
Nu we al weer 75 jaar een vrije, democratische rechtstaat zijn, is het bij uitstek een moment waarop we als volk een eenheid zijn, ons met elkaar verbonden voelen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich betrokken voelt bij 75 jaar vrijheid, ook mensen die hun roots niet in Nederland hebben liggen? Wat leren we de kinderen over de Tweede Wereldoorlog en waarom?

Sint Jorislezing
Zaterdagmiddag 3 oktober 2020 vindt de Jorislezing plaats in de Sint-Joriskerk van Amersfoort. De Jorislezing is een initiatief van stichting het Capittel van Sint Joris. De bijeenkomst begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De deur is vanaf 14.30 uur open. Vanwege de coronabeperkingen is het dit jaar wel verplicht om uw komst vooraf aan te melden en is het aantal plaatsen beperkt. Wees er snel bij. (zie onderin bij Vooraf aanmelden.)

Mevr. G. (Gerdi) Verbeet
Sinds juni 2015 is Mevrouw Verbeet voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Gerdi Verbeet (64) heeft als Tweede Kamerlid en later als voorzitter van de Tweede Kamer grote persoonlijke en inhoudelijke betrokkenheid getoond bij Oorlogsgetroffenen en het Nederlandse Herinneringslandschap.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei geeft richting, inhoud en vorm aan herdenken en vieren in Nederland. Ook draagt het Comité zorg voor de organisatie van de nationale activiteiten op 4 en 5 mei, inclusief de coördinatie van de Bevrijdingsfestivals.

Muziek
De lezing wordt muzikaal omlijst door Rien Donkersloot, hoofdorganist van de St.-Joriskerk.

Tentoonstelling
033fotostad exposeert in het kader van 75 jaar Vrijheid een tentoonstelling met het thema “Naar huis?” Na afloop van de lezing is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en de tentoonstelling te bezichtigen.

Maatregelen
Alles is op veilige afstand georganiseerd en we attenderen u op het volgen van de regels van het RIVM, kom niet als u klachten heeft.

Vooraf aanmelden en toegang
Aanmelden niet meer mogelijk!

De Sint-Jorislezing van zaterdag 3 oktober a.s. is volgeboekt. Er is dit jaar vanwege de coronacrisis beperkt plaats in de kerk. Het is mogelijk via een livestream om de lezing thuis te volgen vanaf 15.00 tot 16.15 uur via deze link.

Heeft u zich al aangemeld voor de bijeenkomst? U krijgt via e-mail bericht of er plek is voor uw komst. Neem deze e-mail met bevestiging mee, als toegangsbewijs. Bij de deur wordt hier naar gevraagd.

Wij hopen u 3 oktober te zien, in de Sint-Joriskerk of via de livestream!

Gegevens

Datum:
3 oktober 2020
Tijd:
15:00 - 16:30
Kosten:
Gratis
Site:
info@capittelsintjoris.nl

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps