Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expositie Zie mij. De Bijbel in foto’s

12 September 2023 @ 11:00 - 28 October 2023 @ 17:00

€2

Door Bijbels Museum: een nomadisch museum rond bezinning, bezieling en inspiratie. Welkom bij de officiële opening op zaterdag 16 september om 16.00 uur.

Nieuwe en eigentijdse blik op de Bijbel

Hoe breng je het oeroude verhaal van de Bijbel tot leven in deze tijd? In deze tentoonstelling van het Bijbels Museum doet beeldend kunstenaar Caroline Waltman dit door middel van foto’s. In verschillende landen legde zij beelden vast die een nieuwe en eigentijdse blik op de Bijbel werpen. Waltman koppelt in de tentoonstelling foto’s van mensen aan het strand, een vliegveld vol vluchtelingen en een kuil vol regenwater aan door haar gekozen verzen uit de Bijbel.

Foto Caroline Waltman

Met haar associatieve en poëtische beelden blaast Caroline Waltman in deze tentoonstelling nieuw leven in de eeuwenoude verhalen. Caroline fotografeerde in zestien verschillende landen. In Nederland, België, Duitsland en Italië, maar ook bijvoorbeeld in Israël, Palestina, Jordanië, Griekenland en Turkije. Het werk is zeer divers, met landschappen, stillevens, portretten en actiefoto’s uit het dagelijks leven in verschillende culturen. Samen vormen zij een brede blik op de wereld.

Meerdere talen

Een deel van de foto’s die in de tentoonstelling worden getoond, is gemaakt in de herkomstlanden van nieuwe Nederlanders. Hier ligt immers de oorsprong van veel Bijbelverhalen. Om met de getoonde Bijbelverzen een breed en cultureel divers publiek te bereiken, zijn deze verzen in vier verschillende talen te lezen: in het Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrinya.

Boek

De foto’s – en de bijbehorende verzen – zijn afkomstig uit Waltman’s boek Paradisewill.com. De selectie foto’s en verzen uit Zie mij vormen een dwarsdoorsnede hiervan.

De tentoonstelling reisde al langs meerdere locaties en was onder meer te zien in de Kloosterkerk Den Haag, de Rechtbank Amsterdam, Hogeschool Windesheim Zwolle en het Cromhouthuis Amsterdam.

Details

Start:
12 September 2023 @ 11:00
End:
28 October 2023 @ 17:00
Cost:
€2
Website:
https://bijbelsmuseum.nl/nu-en-straks-bij/

Venue

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Map