Sint-Joriskerk Amersfoort

Midden in het land en een knooppunt van spoorwegen… Dat moet wel over Amersfoort gaan! Geen wonder dat Amersfoort een gewilde stad is voor congressen, concerten, symposia en andere evenementen. Centraal in de prachtige historische binnenstad staat de Sint-Joriskerk, een toplocatie voor wie van stijl en allure houdt. Dat is wat anders dan stijf en statig, want de be-weeglijkheid is er groot. Gastvrijheid en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Op zondag is de kerk in gebruik voor kerkdiensten. Op alle andere dagen is de Sint-Joriskerk beschikbaar voor verhuur en toerisme. Uiteraard dienen de activiteiten niet te botsen met de aard van het gebouw.

Uitzicht op de Sint-Joriskerk in Amersfoort
Foto door Maike Wolsing

Zomeropenstelling 2023

We staan in Amersfoort bekend voor onze zomeropenstelling. Ook dit jaar staan onze deuren tijdens de warme maanden weer wagenwijd open voor bewonderend publiek. U bent welkom voor bezichtiging, bezoek van de diversie exposities en bewondering van het gebouw. We organiseren deze zomer doorlopend exposities. Onze zomerexposities zijn van Amersfoortse, regionale en landelijke kunstenaars. Zo zullen er diverse schilderijen, beelden, gedichten, foto’s en meer te zien zijn.

Meer informatie
Kom langs tussen 9 mei en 28 oktober 2023. We zijn dan open van dinsdag t/m zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur. Entree kost €2, toegang tot 12 jaar gratis.

Niet geopend vanwege verhuur:

  • Vrijdag 22 september
  • Donderdag 28 september 14.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag 7 oktober 14.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag 14 oktober 14.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag 28 oktober

Lente openstelling 2023

Tijdens de lente is de Sint-Joriskerk op enkele zaterdagen geopend voor het publiek. Een plaats van rust of om rond te kijken in deze parel van de Amersfoortse binnenstad.

Openingstijden

Open: geselecteerde zaterdagen van 12:00 – 16:00 uur
Kosten: 2 euro p.p. incl. folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Data:

  • Zaterdag 15 april
  • Zaterdag 22 april
  • Zaterdag 29 april

Kijk voor de meest actuele openingsdagen en activiteiten in onze agenda.