Sint-Joriskerk Amersfoort

Midden in het land en een knooppunt van spoorwegen… Dat moet wel over Amersfoort gaan! Geen wonder dat Amersfoort een gewilde stad is voor congressen, concerten, symposia en andere evenementen. Centraal in de prachtige historische binnenstad staat de Sint-Joriskerk, een toplocatie voor wie van stijl en allure houdt. Dat is wat anders dan stijf en statig, want de be-weeglijkheid is er groot. Gastvrijheid en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Op zondag is de kerk in gebruik voor kerkdiensten. Op alle andere dagen is de Sint-Joriskerk beschikbaar voor verhuur en toerisme. Uiteraard dienen de activiteiten niet te botsen met de aard van het gebouw.

Uitzicht op de Sint-Joriskerk in Amersfoort
Foto door Maike Wolsing

Winteropenstelling 2023

Tijdens de winter is de Sint-Joriskerk op enkele zaterdagen geopend voor het publiek. Een plaats van rust en stilte of om rond te kijken in het bijzondere gebouw.

Openingstijden

Open: geselecteerde zaterdagen van 12:00 – 16:00 uur
Kosten: 2 euro p.p. incl. folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Data:

  • Zaterdag 4 februari
  • Zaterdag 25 februari
  • Zaterdag 4 maart

Kijk voor de meest actuele openingsdagen en activiteiten in onze agenda.

Zomeropenstelling

Tijdens de zomer waren we van 10 mei tot en met 29 oktober 2022 geopend tijdens de jaarlijkse Zomeropenstelling. In 2023 organiseren we weer een Zomeropenstelling gecombineerd met exposities. Houd voor meer informatie onze website en social media in de gaten!