Sint-Joriskerk Amersfoort

Midden in het land en een knooppunt van spoorwegen… Dat moet wel over Amersfoort gaan! Geen wonder dat Amersfoort een gewilde stad is voor congressen, concerten, symposia en andere evenementen. Centraal in de prachtige historische binnenstad staat de Sint-Joriskerk, een toplocatie voor wie van stijl en allure houdt. Dat is wat anders dan stijf en statig, want de be-weeglijkheid is er groot. Gastvrijheid en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Op zondag is de kerk in gebruik voor kerkdiensten. Op alle andere dagen is de Sint-Joriskerk beschikbaar voor verhuur en toerisme. Uiteraard dienen de activiteiten niet te botsen met de aard van het gebouw.

De Sint-Joriskerk geopend als Stadskerk tijdens coronacrisis

In verband met het coronavirus mag de Sint-Joriskerk geopend zijn als schuilplaats op zaterdagen en zondagen tot 1 juni. Wij houden ons aan alle verplichte RIVM richtlijnen. Welkom voor een gebed, het aansteken van een kaarsje of een stil moment.

Open als stadskerk:
Tot 15 juni 2020
Zaterdagen van 12 – 16 uur; Zondagen van 14 – 17 uur
Gratis entree

Zomeropenstelling 2020

De Sint-Joriskerk opent in 2020 weer haar deuren. De Sint-Joriskerk vanaf 16 juni tot eind oktober 2020 in het teken van het toeristische jaarthema in 2020: 75 jaar bevrijding! De exposities zullen in lijn met het thema van dit jaar worden georganiseerd.

Open: Van dinsdag 16 juni tot en met zaterdag 24 oktober.
Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Kosten: 1 euro (folder met uitleg inbegrepen). Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Komt u ook eens binnenkijken?

Impressie toeristische openstelling Sint-Joriskerk