Sint-Joriskerk Amersfoort

Midden in het land en een knooppunt van spoorwegen… Dat moet wel over Amersfoort gaan! Geen wonder dat Amersfoort een gewilde stad is voor congressen, concerten, symposia en andere evenementen. Centraal in de prachtige historische binnenstad staat de Sint-Joriskerk, een toplocatie voor wie van stijl en allure houdt. Dat is wat anders dan stijf en statig, want de be-weeglijkheid is er groot. Gastvrijheid en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Op zondag is de kerk in gebruik voor kerkdiensten. Op alle andere dagen is de Sint-Joriskerk beschikbaar voor verhuur en toerisme. Uiteraard dienen de activiteiten niet te botsen met de aard van het gebouw.

Sint-Joriskerk geopend als Stadskerk

Wegens de coronacrisis blijft de Sint-Joriskerk ook na de gebruikelijke zomeropenstelling open. Met ingang van komende zaterdag is de kerk op zaterdag en zondag in de middag geopend. Het eeuwenoude kerkgebouw biedt een plek voor stilte en bezinning. Er is een mogelijkheid om een kaarsje aan te steken.

Data: zaterdagen van 12:00 – 16:00 uur, zondagen van 14:00 – 17:00 uur
Entree: gratis

Zomeropenstelling 2020

De zomeropenstelling van 2020 is inmiddels achter de rug. De Sint-Joriskerk stond van juni tot oktober 2020 in het teken van het toeristische jaarthema in 2020: 75 jaar bevrijding!

Zomeropenstelling 2020

De Sint-Joriskerk staat vanaf 16 juni tot eind oktober 2020 in het teken van het toeristische jaarthema in 2020: 75 jaar bevrijding! De exposities zijn in lijn met het thema van dit jaar.

Open: Van dinsdag 16 juni tot en met zaterdag 24 oktober.
Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Kosten: 1 euro (folder met uitleg inbegrepen). Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Komt u ook eens binnenkijken?

Wegens verhuur geen openstelling voor publiek mogelijk op

  • Geen uitzonderingen bekend

Impressie toeristische openstelling Sint-Joriskerk