Sint-Joriskerk Amersfoort

Midden in het land en een knooppunt van spoorwegen… Dat moet wel over Amersfoort gaan! Geen wonder dat Amersfoort een gewilde stad is voor congressen, concerten, symposia en andere evenementen. Centraal in de prachtige historische binnenstad staat de Sint-Joriskerk, een toplocatie voor wie van stijl en allure houdt. Dat is wat anders dan stijf en statig, want de be-weeglijkheid is er groot. Gastvrijheid en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Op zondag is de kerk in gebruik voor kerkdiensten. Op alle andere dagen is de Sint-Joriskerk beschikbaar voor verhuur en toerisme. Uiteraard dienen de activiteiten niet te botsen met de aard van het gebouw.

Winterse openstelling Sint-Joriskerk

Tijdens de herfst en winter is de Sint-Joriskerk op specifieke dagen geopend voor een winterse openstelling! U kunt dan het gebouw bekijken van 12.00-16.00 uur voor 1 euro (folder met uitleg inbegrepen). Kinderen t/m 12 jaar gratis. Daarnaast zijn er meerdere concerten en evenementen. Deze zijn te vinden in onze agenda.

De Sint-Joriskerk is tijdens de winterse openstelling geopend op:

  • Donderdag 27 februari
  • Vrijdag 28 februari
  • Zaterdag 29 februari

Openingsdagen met een lunchconcert tussen 12:30 – 13:15:

  • Zaterdag 7 maart
  • Zaterdag 14 maart
  • Zaterdag 21 maart
  • Zaterdag 28 maart

Kosten: 1 euro, kinderen t/m 12 gratis

Naast de optie om zelf de kerk te bezichtigen binnen de openingstijden, kunt u ook met een rondleiding mee. Zie hiervoor de pagina bezichtigingen.

Zomeropenstelling 2020

De Sint-Joriskerk opent in 2020 weer haar deuren. Momenteel zijn wij hard aan het werk om de planning van de exposities in 2020 rond te krijgen. Stay tuned!

In elk geval staat de Sint-Joriskerk vanaf 13 mei tot eind oktober 2020 in het teken van een culturele en kunstzinnige zomeropening! Het toeristische jaarthema in 2020 is: 75 jaar bevrijding! De exposities zullen in lijn met het thema van dit jaar worden georganiseerd.

Van mei tot en met oktober kunt u het gebouw bekijken van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur voor 1 euro (folder met uitleg inbegrepen). Kinderen t/m 12 jaar gratis. Komt u ook eens binnenkijken?

Impressie toeristische openstelling Sint-Joriskerk