Sint-Joriskerk Amersfoort

Midden in het land en een knooppunt van spoorwegen… Dat moet wel over Amersfoort gaan! Geen wonder dat Amersfoort een gewilde stad is voor congressen, concerten, symposia en andere evenementen. Centraal in de prachtige historische binnenstad staat de Sint-Joriskerk, een toplocatie voor wie van stijl en allure houdt. Dat is wat anders dan stijf en statig, want de be-weeglijkheid is er groot. Gastvrijheid en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Op zondag is de kerk in gebruik voor kerkdiensten. Op alle andere dagen is de Sint-Joriskerk beschikbaar voor verhuur en toerisme. Uiteraard dienen de activiteiten niet te botsen met de aard van het gebouw.

Winteropenstellingen van de Sint-Joriskerk

Tijdens de winter van 2022 is de Sint-Joriskerk op enkele, geselecteerde zaterdagen geopend voor het publiek. Een plaats van rust en stilte of om rond te kijken in het bijzondere gebouw.

Geopend: geselecteerde zaterdagen van 12:00 – 16:00 uur
Entree: 2 euro p.p. incl. folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Data: u vindt de meest actuele openingsdagen en activiteiten in onze agenda.

Zomeropenstelling 2022

De Sint-Joriskerk opent van 10 mei tot en met 15 oktober 2022 haar deuren voor de Zomeropenstelling. Tijdens deze openstelling zijn we wekelijks geopend voor bezichtiging van de kerk en organiseren we diverse exposities in samenwerking met artiesten uit de regio.

Tijdens de Zomeropenstelling zijn er ook meerdere exposities te bezichtigen. Bekijk op onze expositiepagina welke exposities tijdens de Zomeropenstelling 2022 te bezichtigen zijn.

Open: Van dinsdag 10 mei t/m zaterdag 15 oktober
Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Kosten: €2. Bij elke entree ontvangt u een folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Geen openstelling voor publiek mogelijk op:

  • Geen data bekend

Impressie toeristische openstelling Sint-Joriskerk