Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sint-Jorislezing 2022: Een samenleving uit balans, hoe herstellen we het evenwicht?

1 oktober 2022 @ 15:00 - 17:00

Gratis
Khadija Arib draagt de Jorislezing 2022 voor

Op zaterdag 1 oktober a.s. vindt om 15.00 uur de Sint-Jorislezing plaats. Jaarlijks organiseert het Capittel van Sint Joris deze lezing over een actueel thema. Dit keer is onze gastspreker Khadija Arib, lid en oud-voorzitter van de Tweede Kamer. Zij spreekt over:

“Een samenleving uit balans: hoe herstellen we het evenwicht”.

Onze Nederlandse samenleving staat onder druk. Energie, klimaat, betaalbare zorg, toeslagen, woningmarkt, stikstof: op tal van terreinen stapelen de problemen zich op. Het zijn problemen die grote impact hebben op de levens van heel veel mensen. Toch is er vooralsnog geen zicht op adequate oplossingen. Het maakt mensen boos. Ze keren elkaar, de politiek en onze democratische rechtsstaat de rug toe. In haar lezing deelt Khadija Arib haar gedachten over hoe we samen het tij kunnen keren en het evenwicht kunnen herstellen. Hoe we het sociale fundament onder onze gemeenschappen, ons bestuur en onze democratie kunnen versterken. Hoe we het onderlinge vertrouwen kunnen herwinnen en de bestuurlijke daadkracht kunnen vergroten. En hoe we daar vandaag mee kunnen beginnen.

Meer informatie

De lezing wordt muzikaal omlijst door de 14-jarige Syrische violist Chabi Georges. Hij wordt op de piano begeleid door Koos van Noppen. Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot ontmoeting en bezichtigen van de expositie NECTAR ART & URBAN NATURE door kunstenaars van De Ploegh. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig.

Gegevens

Datum:
1 oktober 2022
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps
Bachdag in de Sint-Joriskerk