Exposities in de Sint-Joriskerk

Ook in de zomer van 2024 staan onze deuren tijdens de warme maanden weer wagenwijd open voor bewonderend publiek.

Jaarthema Water

Tijdens de zomeropenstelling organiseren we diverse exposities van kunstenaars uit de stad, regio en het land. Dit jaar is in Amersfoort het toeristische jaarthema “Water” gekozen. Water is van levensbelang voor de stad en wij vinden onze oorsprong dan ook in Water. Alle kunstwerken van de vier exposities in 2024 sluiten aan op dit thema.

Meer informatie
Kom langs tussen 28 mei en 2 november 2024. We zijn dan open van dinsdag t/m zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur. Entree kost €2, toegang tot 12 jaar of als Vriend van de Joriskerk gratis.

Van dinsdag 28 mei t/m zaterdag 6 juli exposeert kunstenaarscollectief ELTA met “Water in beeld”. Deze tentoonstelling bevat voornamelijk schilderijen van de betrokken kunstenaars.

Van dinsdag 9 juli t/m zaterdag 17 augustus exposeert kunstenaarscollectief KORF met “Levend water”. De tentoonstelling bevat schilderijen en beeldende kunst.

Meer informatie volgt.

Van dinsdag 20 augustus t/m zaterdag 21 september exposeert Galerie Absoluut met “Aqua-Art”. De tentoonstelling bevat schilderijen, tekeningen, foto’s en beeldende kunst.

Meer informatie volgt.

Van dinsdag 24 september t/m zaterdag 2 november exposeert Stichting Rietveldpaviljoen met de tentoostelling “Mijn waterstad”, de tijd, weerspiegeld in de gracht. De tentoonstelling bevat foto’s, die water belichten vanuit historisch, economisch en recreatief perspectief.

Meer informatie volgt.

Uitzicht op de Sint-Joriskerk in Amersfoort
Foto door Maike Wolsing