Exposities in de Sint-Joriskerk

Tijdens de zomeropenstellingen organiseert de Sint-Joriskerk diverse exposities van kunstenaars in de regio Amersfoort. In 2021 vielen de exposities onder het toeristische jaarthema ‘Ode aan de Natuur’.

Zomerexposities 2022

De Sint-Joriskerk opent in 2022 weer haar deuren: van 10 mei tot en met 15 oktober 2022. Tijdens de Zomeropenstelling zijn er ook meerdere exposities te bezichtigen. Hieronder vindt u de planning van de exposities in 2022. De komende maanden vullen we deze website aan met aanvullende informatie.

Open: Van dinsdag 10 mei t/m zaterdag 15 oktober
Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Kosten: €2. Bij elke entree ontvangt u een folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Doopboek Mondriaan te bezichtigen tijdens de zomerse openstelling van de Sint-Joriskerk Amersfoort

In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan werd geboren. Ter ere van het geboortejaar van Mondriaan neemt de Sint-Joriskerk het doopboek van Mondriaan in bruikleen van Archief Eemland. Het Doopboek der Hervormde Kerk te Amersfoort 1865 zal tijdens de zomermaanden te bezichtigen zijn in de Sint-Joriskerk, het hart van Amersfoort. In dit boek staat de doop vermeld van Piet Mondriaan op 7 april 1872 in de Sint-Joriskerk.

Tegelijkertijd kunt u kaarten en kaarsen van Cornelis Bos (Amersfoortse kunstenaar) zien en aanschaffen. Cornelis zijn kaarten en kaarsen in de Stijl van Piet Mondriaan, geïnspireerd door bekende gebouwen uit de Amersfoortse binnenstad. Cornelis brengt de werkelijkheid graag terug tot een paar lijnen. Deze stijl is ontstaan uit zijn liefde voor glas-in-lood. Toen hij primaire kleuren ging gebruiken, ontdekte hij zijn verwantschap met Mondriaan.

U kunt het Doopboek bezichtigen vanaf dinsdag 10 mei tot zaterdag 3 september. Welkom voor bezichtiging van de kerk en diverse andere exposities  tijdens de zomeropenstelling 2022.

Sint-Joriskerk gezien vanuit de lucht