Zomerexposities 2021

Ook in 2021 organiseren wij een serie exposities tijdens onze zomeropenstelling. Dit keer zullen de exposities in lijn zijn met het thema “Ode aan het landschap”. In de maanden mei tot oktober bent u dus van harte welkom in de Sint-Joriskerk voor bezichtiging en bezoek van onze exposities. Wij zijn dan geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur – 17.00 uur.

Zomeropenstelling: van woensdag 26 mei t/m zaterdag 16 oktober
Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Kosten: €2. Bij elke entree ontvangt u een folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Exposities 2021

Expositie ‘Ode aan de schepping’

Deze eerste expositie is de expositie van Margreet Pels Rijcken en Heleen van Trigt. In de geëxposeerde werken wordt op verschillende manieren aandacht besteed aan de schoonheid en gevarieerdheid van de Schepping.

Margreet Pels Rijcken kreeg op de middelschool heel goed tekenles. Daarna op de tuinbouwschool was er een vak: planten systematiek. Hiervoor moest je van de kenmerken van  verschillende plantenfamilies leren door ze te tekenen. Later volgde zij in Leiden een cursus botanisch tekenen. In de 34 jaar bij de Leusdense tekenclub Elta werden vele technieken en onderwerpen verkend. Favoriet bleven toch altijd bloemen en planten. Voor de platen van de 12 maanden op deze tentoonstelling, tekende ze uitsluitend wat in haar eigen tuin groeide.

Heleen van Trigt raakte als jong meisje al geboeid door het tekenen van mens en dier. Aanvankelijk legde zij zich toe op het maken van tekeningen met grafietpotlood. De afgelopen jaren heeft haar werk zich verder verfijnd en is zij ook gebruik gaan maken van andere technieken. Haar interesse gaat nog altijd vooral  uit naar portretten en tekeningen van dieren, maar daarnaast maakt zij nu ook landschappen met bomen, waarvoor zij diverse technieken door elkaar gebruikt (aquarel, gouache en potlood). Hiervan zijn er ook enkele te bezichtigen. Tevens worden er enige door haar geschreven gedichten tentoongesteld, die betrekking hebben op de vier seizoenen.

‘Ode aan de schepping’ loopt van 26 mei tot 12 juni 2021.

Expositie ‘Paradijs’

De verbeelding van het Paradijs is zo divers als de mensheid zelf. We kennen natuurlijk de oeroude beschrijving van het Paradijs vanuit de religies. Maar wat is het hedendaagse Paradijs? Waar streven wij nog naar? Hoe bereikt de moderne mens het Nirwana?

Zomaar een aantal ideeën: het Paradijs als aangename verblijfplaats, het paradijselijke streven van de mens naar zelfverwerkelijking, dromen en verlangens. Vergeet ook de tegenhangers niet als zonde, verleiding en verval.

De kunstenaars van Galerie Absoluut zijn op zoek gegaan naar hun persoonlijke invulling en beleving van dat Paradijs. Volledig los van, soms juist voortbordurend op, de aloude betekenissen. De expositie Paradijs volgt deze zoektocht, maar of het ultieme antwoord wordt gegeven? Kom, kijk en verwonder!

De opening is zaterdag 19 juni 2021, om 16 uur door onze voorzitter Rens de Groot, met muziek van fluittrio Driedubbel&Dwars (Carolien Magnus van Absoluut, Roos Smink en Satcha van Donge).

Vanaf vrijdag 25 juni, iedere vrijdag om 16 uur, rondleiding door de kunstenaars zelf.

Expositie ‘De Natuur’

De kunstenaars van Kunstenaarscollectief KORF presenteren in deze expositie kunst binnen het thema “De Natuur”. Verdere informatie volgt 6 weken voor de start van de expositie.

Expositie ‘See Beyond’

See Beyond is een expositie van Rietje Bakker Art. Verdere informatie volgt 6 weken voor de start van de expositie.

Sint-Joriskerk gezien vanuit de lucht