Piano’s en orgels in de Sint-Joriskerk

De kerk is in het trotse bezit van een drieklaviers orgel, gebouw door C.F.A. Naber uit Deventer, ingewijd in 1845 en sindsdien vele malen uitgebreid. Dit orgel dient apart te worden gehuurd en mag alleen bespeeld worden door organisten die beschikken over het diploma Uitvoerend Musicus (solistendiploma).

In het koor is er een koororgel, in 1967 gebouwd door de Zwitserse firma Metzier & Söhne. Ook bezit de Sint-Joriskerk een verplaatsbaar kabinetorgel. De kerk beschikt ten slotte over een vleugel (Yamaha C7) die gehuurd kan worden.

Hoofdorganist

Hoofdorganist van de Sint-Joriskerk is Rien Donkersloot. Als één van Nederlands toporganisten bespeelt hij een fantastisch orgel: het drieklaviers Naber orgel uit 1845. Huurders van de kerk kunnen ook het orgel huren.

Orgelconcerten

Bij concerten wordt ook regelmatig het orgel bespeeld, dat geplaatst is in het koor van de kerk (gebruikt als kapel). Het is ook in de kerk zelf goed hoorbaar en kan zo nodig zelfs het hoofdorgel vervangen. Dit koororgel werd in 1967 gebouwd door de Zwitserse orgelbouwer Metzler & Söhne.

De Culturele Commissie Sint-Joriskerk biedt elke zomer een uitgebreid concertprogramma en organiseert ook orgelconcerten op christelijke feestdagen.

Zie verder: www.orgelconcertenjoriskerk.nl

Orgel Sint-Joriskerk Amersfoort

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden tot huur van de kerk? Lees snel verder over onze verhuurmogelijkheden.