Boekpublicatie over de Sint-Joriskerk

Amersfoorts Sint-Joriskerk: Van de middeleeuwen naar morgen

Er is een prachtig boek verschenen: ‘Amersfoorts Sint-Joriskerk van de middeleeuwen naar morgen’. Het geeft de bouwgeschiedenis van de kerk weer en beschrijft wat er in de kerk allemaal te zien is, zowel aan het gebouw als wat de inrichting betreft. Daarmee is het ook een gids voor een wandeling in de kerk en eromheen. Verder is kort de geschiedenis van Amersfoort en van de religie in deze stad opgenomen. De vele paginagrote foto’s maken het tevens tot een prachtig kijkboek.

Verkoopinformatie

Auteurs zijn Jaap van der Steeg en Marja Brak, Dick Westerveld maakte de foto’s en verzorgde de vormgeving. Het boek telt 128 pagina’s en is gebonden in hardcover. Het is een uitgave van de Stichting Vrienden van de Sint-Joriskerk en kost slechts € 10. Te koop tijdens de doordeweekse openstelling van de kerk (zie deze website)

Maquette

Onze stichting heeft een door de heer P. van den Hoek gemaakt schaalmodel van de Sint-Joriskerk aangekocht. Deze maquette zal permanent in de kerk tentoongesteld worden.

Offerblok

De familie Van Hasselt heeft het door dr. J.F.B. van Hasselt (1877-1949) vervaardigde bijzondere offerblok, dat in bruikleen was, onlangs overgedragen aan de Protestantse Gemeente Amersfoort, de eigenaar van de Sint-Joriskerk.

 

In het nieuws

De Stad Amersfoort heeft een artikel gepubliceerd over het boek.