Sint-Joriskerk: Bezichtiging & Verhuur

Midden in het land en een knooppunt van spoorwegen… Dat moet wel over Amersfoort gaan! Geen wonder dat Amersfoort een gewilde stad is voor congressen, concerten, symposia en andere evenementen. Centraal in de prachtige historische binnenstad staat de Sint-Joriskerk, een toplocatie voor wie van stijl en allure houdt.

Gastvrijheid en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Op zondag is de kerk in gebruik voor kerkdiensten. Op alle andere dagen is de Sint-Joriskerk beschikbaar voor bezichtiging en verhuur.

Sint-Joriskerk huren?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Openstellingen

Wij zijn open | Zomer 2023

Ook dit jaar staan onze deuren tijdens de warme maanden weer wagenwijd open voor bewonderend publiek. U bent welkom voor bezichtiging van het gebouw en bezoek van de exposities. We organiseren deze zomer doorlopend exposities. Onze zomerexposities zijn van Amersfoortse, regionale en landelijke kunstenaars. Zo zullen er diverse schilderijen, beelden, gedichten, foto’s en meer te zien zijn.

Openingstijden

Open: tussen 9 mei en 28 oktober 2023
Tijden: dinsdag t/m zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur
Kosten: 2 euro p.p. incl. folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis

Zomeropenstelling 2024

De zomeropenstelling van 2024 loopt van dinsdag 28 mei t/m zaterdag 2 november 2024. Wij heten dan iedereen van harte welkom om onze kerk te bezoeken en bewonderen.

Gratis kinderspeurtocht
Met je kinderen op speurtocht in de Sint-Joriskerk? Kinderen kunnen tijdens de openstelling een (gratis!) speurtocht komen doen. Begeleiding van een volwassene verplicht, meer informatie vind je bij de ingang.

Entree informatie
De kerk is geopend van 28 mei – 2 november, di t/m za, van 11:00 – 17:00 uur. Entree kost €2, toegang tot 12 jaar of als Vriend van de Joriskerk gratis.

Niet geopend vanwege verhuur:

  • Donderdag 11 juli
  • Zaterdag 3 augustus van 14:00 – 17:00
  • Zaterdag 17 augustus

Kijk voor de meest actuele openingsdagen en activiteiten in onze agenda.

Sint-Joriskerk bezichtigen?

Neem vrijblijvend contact op als u een groepsrondleiding wilt.