Foto door Maike Wolsing

Openstellingen 2023 afgerond

De Sint-Joriskerk is op specifieke dagen geopend voor bezoekers. Een plaats van rust en stilte of om rond te kijken in het bijzondere gebouw. De openstelling van 2023 is afgelopen. Volgend jaar openen wij onze kerk weer op zaterdagen in de lente, en organiseren we onze Zomeropenstelling vanaf mei 2024. We zien u graag dan!

Toch de kerk bezichtigen?
Dit kan, met een groepsrondleiding via Amerfoortse Gidsen of Gilde Amersfoort! Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Uitzicht op de Sint-Joriskerk in Amersfoort
Foto door Maike Wolsing

Lenteopenstelling 2024

Wij openen onze deuren tijdens de lente. Bezoekers zijn op geselecteerde zaterdagen van harte welkom om de Sint-Joriskerk te bezichtigen.

Gratis kinderspeurtocht
Met je kinderen op speurtocht in de Sint-Joriskerk? Kinderen kunnen tijdens de openstelling een (gratis!) speurtocht komen doen. Begeleiding van een volwassene verplicht, meer informatie vind je bij de ingang.

Entree informatie
De kerk is geopend van 12:00 – 16:00 uur. Entree kost €2, toegang tot 12 jaar of als Vriend van de Joriskerk gratis.

Open zaterdagen

  •  6 april
  • 13 april
  • 27 april

Zomeropenstelling 2024: Water!

Als Stadskerk binnen Amersfoort openen wij elke zomer onze deuren. De zomeropenstelling van 2024 loopt van dinsdag 28 mei t/m zaterdag 3 november 2024. Wij heten dan iedereen van harte welkom om onze kerk te bezoeken en bewonderen.

Jaarthema
Tijdens de zomeropenstelling organiseren we diverse exposities van kunstenaars uit de stad, regio en het land. Dit jaar is in Amersfoort het toeristische jaarthema “Water” gekozen. Water is van levensbelang voor de stad en wij vinden onze oorsprong dan ook in Water. Alle kunstwerken van de vier exposities in 2024 sluiten aan op dit thema.

Meer informatie
Kom langs tussen 28 mei en 3 november 2024. We zijn dan open van dinsdag t/m zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur. Entree kost €2, toegang tot 12 jaar of als Vriend van de Joriskerk gratis.

Niet geopend vanwege verhuur:

  • nvt