Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie “Amersfoort Waterstad” door Stichting Rietveldpaviljoen

28 september @ 11:00 - 17:00

€2

Van dinsdag 24 september t/m zaterdag 2 november exposeert Stichting Rietveldpaviljoen met de tentoonstelling “Amersfoort waterstad”, de tijd, weerspiegeld in de gracht. Zonder water geen Amersfoort. De stad is ontstaan uit water, dankt haar naam aan die doorwaadbare plaats (foort of voorde) en de Eem (Amer) en door de oude grachten waarin de tijd zich soms in een weerspiegeling laat zien, stroomt al eeuwen het water.

Verschillende fotografen hebben de hechte band tussen deze stad en het water vastgelegd in de expositie Amersfoort Waterstad. Waar lag vroeger de doorwaadbare plaats waaruit Amersfoort is ontstaan? Hoe wordt al dat water eigenlijk beheerd? Waarom is de Koppelpoort uniek in zijn soort? En wat is water eigenlijk?

Een expositie van het team Rietveldpaviljoen in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. De tentoonstelling bevat foto’s, die water belichten vanuit historisch, economisch en recreatief perspectief.

Informatie
U bent van harte welkom bij de opening van deze expositie op vrijdag 27 september 2024 om 16.00 uur. Toegang is gratis.

Kom langs tussen 24 september en 2 november 2024. We zijn dan open van dinsdag t/m zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur. Entree kost €2, toegang tot 12 jaar of als Vriend van de Joriskerk gratis.

Gesloten vanwege verhuur:

De expositie is op sommige dagen gesloten vanwege privé-verhuur van het kerkgebouw. Tijdens deze expositie zijn dat de volgende dagen:

  • Donderdag 10 oktober
  • Dinsdag 15 oktober
  • Donderdag 17 oktober
  • Vrijdag 18 oktober
  • Zaterdag 19 oktober
  • Donderdag 31 oktober

Gegevens

Datum:
28 september
Tijd:
11:00 - 17:00
Serie:
Kosten:
€2
Site:
033rietveldpaviljoen.nl

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps