Foto door Patrick Siemons Services in Fotografie

Winterproef in de Sint-Joriskerk

De Sint-Joriskerk verhuurt haar pand meerdere keren per jaar voor uiteenlopende culturele, maatschappelijke of kerkelijke evenementen en bijeenkomsten. Sinds twee jaar is Proef Amersfoort een partner van de Sint-Joriskerk. Proef Amersfoort is een culinair evenement wat jaarlijks in Amersfoort wordt gehouden. De organisatoren van Proef Amersfoort, evenementenbureau Zinin! Events, wil bijdragen aan de bekendheid van diverse lokale en regionale restaurateurs. Het partnerschap gaat helemaal terug naar de jaren 90, toen het evenement nog op de Hof werd gegeven. Sinds 2018 wordt de wintereditie van Proef Amersfoort, genaamd Winterproef, georganiseerd in de Sint-Joriskerk.

Wat is Winterproef

Winterproef is de winterse versie van Proef Amersfoort. Het evenement staat voor het einde van de winter en vooral de start van de lente. Mensen komen weer uit huis om elkaar in de stad te ontmoeten, te proeven en genieten. En waar kan dat beter dan in het hart van Amersfoort: de Sint-Joriskerk.

Het evenement wordt trouw bezocht door vaste gasten, maar ook gasten buiten Amersfoort. Zo’n 500 man zijn op deze avond te vinden in de kerk. Alle catering wordt door lokale en regionale restaurateurs verzorgd. Dit boost meteen dezelfde restaurateurs en zorgt voor ontmoetingen met Amersfoorters. Restaurateurs nemen de beste wijnen en het beste eten mee om indruk te maken op de gasten.

Sfeer in de Sint-Joriskerk

In de kerk worden diverse kraampjes en stands opgebouwd waar de verschillende restaurateurs hun beste eten en drinken kunnen etaleren. De sfeer van de Sint-Joriskerk past bij het reünie-gevoel wat Winterproef nastreeft: een klassieke en luxe ambiance door het klassieke en serene uiterlijk van de kerk. De avond voelt daardoor als een luxe avond uit. De Sint-Joriskerk en Winterproef zorgen zo samen voor een goed verzorgde avond. Daarnaast geven de organisatoren aan dat ze ook veel respect voor het gebouw en de exploitatie daarvan hebben.

Samenwerking met Joriskerk

“De samenwerking met de Sint-Joriskerk ervaren wij echt als partnership. Als we vragen hebben, krijgen we snel antwoord. Het is daarom erg professioneel en we voelen ons serieus genomen.”

Zinin! Events geeft aan altijd fijn contact met Aalt en Annet van de Sint-Joriskerk te hebben. Doordat de verhuur van de kerk autonoom is, ervaart Zinin! Events een fijne samenwerking die meer lijkt op een partnerschap. De organisatie van Winterproef staat zelf midden in de samenleving en wil de toeristische en culinaire samenwerkingen stimuleren. Daarom vinden ze de samenwerking met de Sint-Joriskerk extra fijn, aangezien ook zij zich vooral inzet om een rol te vervullen in het stimuleren van toerisme in Amersfoort.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de verhuur van de Sint-Joriskerk? U kunt met ons contact opnemen via het contactformulier. Daarnaast hebben we een mooie brochure waarin u meer te weten komt over de mogelijkheden. Deze kunt u hier downloaden.

Meer weten over Winterproef? U kunt de website bezoeken. Proef Amersfoort is ook actief op Facebook en Instagram.

Winterproef in beeld

Foto’s gemaakt door Patrick Siemons van Services in fotografie