img_0231

Hieronder is de volledige agenda Sint-Joriskerk Amersfoort voor de komende tijd te zien. De activiteiten zijn voor het publiek te bezoeken.

De Sint-Joriskerk in Amersfoort biedt naast de verhuur van de kerk ook culturele en toeristische activiteiten aan. Zo valt de kerk te bezichtigen of is het een mogelijkheid om een rondleiding aan te vragen. Ook zijn er regelmatig concerten. Tijdens de zomer zijn verschillende (kunst)exposities te bezichtingen.

Evenement details:

 • di
  27
  aug
  2019
  za
  26
  okt
  2019

  Expositie Zachte Krachten zullen zeker winnen

  11:00 - 17:00Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort

  Platform Kerk & Kunst organiseert een expositie met als thema Zachte Krachten zullen zeker winnen. Dit jaar herdenken we dat Van Oldenbarnevelt 400 jaar geleden het slachtoffer werd in het conflict met Maurits. Hoe kunnen wij nu hier en in deze tijd omgaan met conflicten? Is er plek voor een tegengeluid in onze maatschappij waar zo gepolariseerd kan worden? Wat heeft de Bijbel ons te zeggen? Het thema is ontleend aan een zin uit een gedicht van Henriette Roland Holst: ‘de zachte krachten zullen zeker winnen’. In een wereld waarin harde machten en krachten zo op de voorgrond kunnen treden, willen we aandacht geven aan het revolutionaire geluid van Jezus. Hij predikte in de harde, Romeinse maatschappij hele andere begrippen dan geweld en het recht van de sterkste. Denk aan zachtmoedigheid, vrede, liefde, vergeving, ontferming, verzoening, barmhartigheid en compassie. Ook nu nog zijn deze begrippen uiterst relevant om samen te léven…

  Dinsdag t/m zaterdag van 11-17 uur. Entree 1 euro, kinderen onder de 12 gratis.