binnenkant sint-joriskerk amersfoort

Hieronder is de volledige agenda Sint-Joriskerk Amersfoort voor de komende tijd te zien. De activiteiten zijn voor het publiek te bezoeken.

De Sint-Joriskerk in Amersfoort biedt naast de verhuur van de kerk ook culturele en toeristische activiteiten aan. Zo valt de kerk te bezichtigen of is het een mogelijkheid om een rondleiding aan te vragen. Ook zijn er regelmatig concerten. Tijdens de zomer zijn verschillende (kunst-)exposities te bezichtingen.

Evenement details:

 • za
  07
  mrt
  2020

  Evensong Pasen 2020

  17:00Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort

  Zaterdag 7 maart om 17:00 uur zingt het St. Joris Kamerkoor onder leiding van Vocaal Ensemble Voxtet in een evensong in de Amersfoortse Sint-Joriskerk. Het is de eerste evensong in een serie die de Raad van Kerken organiseert in voorafgaand aan Pasen. De evensongs, met muziek in de Engelse traditie, genieten in ons land grote populariteit, zowel bij geregelde kerkgangers als bij mensen die daar niet zo vertrouwd mee zijn.

  De andere staan gepland op zondag 15 maart (15.30 uur, Capella Amersfoort) en zondag 22 maart (15.30 uur: Vocaal Ensemble Voxtet). De toegang is vrij, wel is er een collecte na afloop.