Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuw Bach Ensemble – Johannes Passion

5 april 2023 @ 20:00 - 22:00

€39 – €49

Na twee Covid-onderbrekingen en de zeer succesvolle benefiet-uitvoering (t.b.v. Oekraïne) van Bachs Johannes-Passion is het Nieuw Bach Ensemble zeer gelukkig om de traditie van drie Johannes-uitvoeringen weer op te kunnen pakken.

Om deze geweldige muziek te kunnen uitvoeren met dezelfde instrumenten als Bach zelf gebruikte, werkt het NwBE in 2023 opnieuw samen met het barokorkest Collegium Delft.

Zo komen we dicht bij de bron, met behoud van wat de uitvoeringen altijd al zo bijzonder maakte: de spanning in het verhaal, met oog voor het detail, en de markante dubbelrol van het koor: als ‘volk’ in het Bijbelverhaal én als vertolker van de indrukwekkende koralen die de reflectie van de geloofsgemeenschap tot uitdrukking brengen.

Ook zal het bijzondere ‘Monteverdi-orgel’ weer bij de uitvoeringen worden ingezet. Dit organo di legno (orgel met uitsluitend houten pijpen) is op initiatief van Krijn Koetsveld – en gesteund door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds als opdrachtgever en eigenaar van het orgel – gebouwd door de firma Klop in Garderen naar een ontwerp van de Italiaanse klavierspeler Michele Barchi, die ook tekende voor de sublieme barokke beschilderingen van de orgelkast. Het instrument treft tegelijkertijd oog en oor: het is een fantastische blikvanger en valt ook op door de ‘suave’ (lieflijke) en tegelijk sprekende klank, dankzij de bouw en de maatvoering van de pijpen die gemaakt zijn van Italiaans cipressenhout.

Uitvoerenden:
Koor Nieuw Bach Ensemble olv Krijn Koetsveld
Met medewerking van Collegium Delft en prachtige solisten:
Evangelist & tenoraria’s: William Knight (Utrecht & Amersfoort) en Edward Ross (Amsterdam)
Christus: Nanco de Vries
Sopraan: Keren Motseri
Alt: Kaspar Kröner
Bas: Hidde Kleikamp

Meer informatie

Klik hier om kaarten te bestellen.

Bent u Vriend van de Sint-Joriskerk? Dan ontvangt u 10 euro korting op een entreekaartje. Vrienden kunnen deze kaarten bestellen via de e-mail.

Gegevens

Datum:
5 april 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€39 – €49
Site:
https://www.nieuwbachensemble.nl/

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps