Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

A Festival of Nine Lessons & Carols – St. Joris Kamerkoor

20 december 2022 @ 19:30 - 21:00

Gratis

Het St. Joris Kamerkoor organiseert dit jaar zelf een Festival of Lessons and Carols, naar voorbeeld van de viering die in de Anglicaanse traditie vlak voor Kerstmis plaatsvindt. Aan de hand van negen korte bijbellezingen (de ‘lessons’) wordt het verhaal van de zondeval, de belofte van de komst van de Messias en de geboorte van Jezus verteld. Deze lessons worden afgewisseld met het zingen van kerstliederen, hymnen en andere koormuziek (de ‘carols’). Een deel van deze liederen kan worden meegezongen door de bezoekers.

De eerste liturgie voor Nine Lessons and Carols werd in 1880 samengesteld door Edward Benson, bisschop van Truro (Cornwall). Het werd gelijk een jaarlijkse traditie en al snel namen andere kerken de viering over. Tegenwoordig vinden dit soort vieringen overal ter wereld plaats. M.m.v. Rien Donkersloot – orgel.

Kaartjes
De toegang is vrij (het is immers geen concert, maar een viering), maar aan de organisatie zijn wel aanzienlijke kosten verbonden. We willen graag een traditie met Festivals of Lessons and Carols opbouwen, maar dat kunnen we alleen als onze bezoekers bij de collecte naar draagkracht een redelijk deel geven van wat voor een uitvoering in concertvorm wordt betaald. In dit geval betekent dat gemiddeld tussen vijf en tien euro per persoon.

Gegevens

Datum:
20 december 2022
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.stjoriskamerkoor.nl/index.php/concerten/agenda/dinsdag-20-december-2022-festival-of-lessons-carols

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps