Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

A Festival of Nine Lessons & Carols

19 december 2023 @ 19:30 - 21:00

Gratis

o.l.v. Wouter Verhage

m.m.v. Rien Donkersloot – orgel 

Hilda Versluis en Marcel Treffers – trompet

Net als vorig jaar  (zie hier) organiseren we ook dit jaar weer zelf een Festival of Lessons and Carols, naar voorbeeld van de viering die in de Anglicaanse traditie vlak voor Kerstmis plaatsvindt. Aan de hand van korte bijbellezingen, gedichten en andere teksten wordt het verhaal van de belofte, aankondiging en komst van Jezus verteld. Deze ‘lessons’ worden omlijst met bekende en minder bekende Christmas Carols, hymnen en andere koorwerken (de ‘carols’). Een deel van deze liederen kan worden meegezongen door de bezoekers. Het thema van deze editie is ‘Wie is toch dit kind?’.

De liturgische vorm Festival of Lessons and Carols komt uit de Anglicaanse traditie. De eerste liturgie in deze vorm werd in 1880 samengesteld door Edward Benson, bisschop van Truro (Cornwall). Het werd gelijk een jaarlijkse traditie en al snel namen andere kerken de viering over. Tegenwoordig vinden dit soort vieringen overal ter wereld plaats.

De toegang is vrij (het is immers een viering en geen concert), maar aan de organisatie zijn wel aanzienlijke kosten verbonden. Om onze jaarlijkse traditie voort te kunnen zetten, vragen we van onze bezoekers om bij de collecte naar draagkracht een redelijk deel te geven van wat voor een uitvoering in concertvorm wordt betaald. Met een bijdrage van gemiddeld tussen vijf en tien euro per persoon zijn we naar verwachting uit de kosten.

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps