Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstconcert door Orgelconcerten Sint-Joriskerk

26 december 2023 @ 15:30 - 17:00

€10
Orgel Sint-Joriskerk Amersfoort

Op dinsdag 26 december (Tweede Kerstdag) komen organist Maurits en zangeres Lisa Bunt om samen met Rien Donkersloot een afwisselend kerstprogramma te laten horen.

Maurits Bunt (1997) is een veelzijdig musicus. Hij is organist, klavecinist, kerkmusicus en beiaardier. Hij studeerde orgel bij Sietze de Vries (privé), Bas de Vroome en Aart Bergwerff, improvisatie bij Hayo Boerema en kerkmuziek aan het Codarts conservatorium Rotterdam. De masterstudies orgel bij Ton Koopman (oude muziek literatuur) en Hayo Boerema (improvisatie), en beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter sloot hij beide cum laude af. Hij is stadsbeiaardier van Groningen, en beiaardier van Epe. Hij is kerkmusicus van de Evangelisch Lutherse kerk in Apeldoorn en programmeur van de serie Bergkerkconcerten Deventer. Hij is docent aan muziekschol in Barneveld en Rijssen. Daarnaast heeft hij een privé-lespraktijk in Ede en in zijn woonplaats Klarenbeek.

Zijn vrouw Lisa Bunt (1999) begon in 2007 op 8-jarige leeftijd met panfluit spelen. Ze volgde een masterclass bij Matthijs Koene. In 2019 studeerde ze cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam als muziekdocent (Bachelor), waarbij zij zang studeerde bij Valeria Mignaco (oude muziek), Pieter van Breugel (eigen praktijk, zanger en logopedist) en René Harp. Ze vervolgde haar studie bij Valeria Mignaco om zich te verdiepen in het uitvoeren van oude muziek. Ze maakt deel uit van het Geistliches Consort, dat zich richt op het uitvoeren van oude muziek. Naast haar zangoptredens werkt ze ook als muziekdocent in het voortgezet onderwijs.

Op het programma staan een improvisaties over kerstliederen (op twee orgels), het Concerto in F van Georg Frederic Handel, Psalmprelude psalm 33 No. 3, set 2 van Herbert Howells en Marcel Dupré’s Symphonie Passion (deel 1 en 2).

Gegevens

Datum:
26 december 2023
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
€10
Site:
https://ccjk.nl/concert/kerstconcert/

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps
Orgel Sint-Joriskerk Amersfoort