Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bezoek gratis de Sint-Joriskerk tijdens Open Monumentendag 2023!

9 september 2023 @ 10:00 - 17:00

Gratis

Op zaterdag 9 september 2023 is het weer zover: duizenden monumenten in Nederland openen gratis hun deuren voor het grote publiek tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag. Het is een unieke kans om een kijkje te nemen in een van de prachtige monumenten die speciaal voor deze gelegenheid zijn opengesteld. Of u nu jong of oud bent, er is voor iedereen van alles te zien en te beleven.

Thema: Levend erfgoed

Dit jaar is het een bijzonder jaar, omdat het twintig jaar geleden is dat het UNESCO-verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed werd gesloten. Om dit te vieren, is het thema van Open Monumentendag 2023 ‘Levend erfgoed’. Levend erfgoed omvat de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die van generatie op generatie worden doorgegeven. Anders dan de stenen van een monument zijn deze immateriële erfgoederen voortdurend in beweging en veranderen ze mee met de tijd en de beoefenaar.

Mini-concerten

Tussen 12.30 en 15.00 uur zijn er drie mini-concerten van 30 minuten. Dit in het kader van het Groot Amateurkunst Festival.

Bezoek de Sint-Joriskerk

Een van de bijzondere monumenten die je kunt bezoeken tijdens Open Monumentendag 2023 is de Sint-Joriskerk. Deze prachtige kerk, gelegen in het hart van de stad, heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijk cultureel erfgoed. Met zijn imposante toren en indrukwekkende interieur is de Sint-Joriskerk een must-see voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Zet 9 september alvast in uw agenda!

Gegevens

Datum:
9 september 2023
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps