Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Brandveilig met LEGO® IncidentenCity

Brandveilig met LEGO® IncidentenCity

23 oktober 2022 @ 14:00 - 17:00

Gratis

In oktober gaan de Nationale Brandpreventieweken weer van start! Centraal tijdens de brandpreventieweken staat het thema ‘rookmelders redden levens’. Het hoogtepunt van de regionale campagne van de VRU is de samenwerking met LEGO® IncidentenCity op een wel heel bijzondere locatie. Kom je ook?

Amersfoort is dit jaar speerpunt van de Nationale Brandpreventieweken. In dat kader wordt er in de Sint-Joriskerk een maquette gelegd van maar liefst 250.000 lego bouwsteentjes. Daarnaast wordt een bouwplaats opgesteld voor kinderen om met legosteentjes alles wat met brandweer heeft te maken te bouwen.

IncidentenCity
Een Brandveilige generatie is een belangrijk speerpunt van (Brand)Veilig leven. Ons doel is om kinderen al op vroege leeftijd bewust te maken van brandveiligheid. Dat doen we de rest van het jaar al met onze Schatkistlessen bijvoorbeeld. Maar hoe leuk is het als dat ook spelenderwijs kan! We zijn dan ook blij om samen te kunnen werken met LEGO IncidentenCity. En dit jaar op een wel heel bijzondere locatie: de Sint Joriskerk in Amersfoort. Naast dat we daar met onze rookmelderexpositie staan, geven we ook voorlichting. Kinderen kunnen meedoen aan een wedstrijd, vrij bouwen met LEGO en op de foto met de unieke brandweermotor. En natuurlijk ga je niet met lege handen naar huis; alle kinderen krijgen een goodiebag mee met onder andere het Brandweer Doeboek.

Kom langs!
Wil je iets leuks doen in de herfstvakantie? Kom langs! De Sint Joriskerk vind je aan Hof 1 in Amersfoort. Op vrijwel alle dagen ben je van harte welkom tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Op zondag (14.00 – 17.00 uur) en maandag (13.00 – 17.00 uur) wijken de tijden af. De toegang is gratis. Meer weten over IncidentenCity? Kijk op www.IncidentenCity.nl.

Meer info over de NBPW
Wil je meer weten over de NBPW? Kijk dan op: https://www.brandpreventieweek.nl/ of op www.rookmelders.nl voor alle informatie over rookmelders.

Gegevens

Datum:
23 oktober 2022
Tijd:
14:00 - 17:00
Serie:
Kosten:
Gratis
Site:
https://vru.nl/nationale-brandpreventieweken-2022

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps
Foto van voorkant Sint-Joriskerk Amersfoort