Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Officiële opening – Zie Mij. De Bijbel in foto’s.

16 september 2023 @ 16:00 - 17:00

€2

We heten u van harte welkom bij de officiële opening van Zie Mij. De bijbel in foto’s. Deze opening is gepland op zaterdag 16 september om 16.00 uur. De expositie wordt aangeboden door Bijbels Museum: een nomadisch museum rond bezinning, bezieling en inspiratie. De tentoonstelling reisde al langs meerdere locaties en was onder meer te zien in de Kloosterkerk Den Haag, de Rechtbank Amsterdam, Hogeschool Windesheim Zwolle en het Cromhouthuis Amsterdam.

Over de expositie
Hoe breng je het oeroude verhaal van de Bijbel tot leven in deze tijd? In deze tentoonstelling van het Bijbels Museum doet beeldend kunstenaar Caroline Waltman dit door middel van foto’s. In verschillende landen legde zij beelden vast die een nieuwe en eigentijdse blik op de Bijbel werpen. Waltman koppelt in de tentoonstelling foto’s van mensen aan het strand, een vliegveld vol vluchtelingen en een kuil vol regenwater aan door haar gekozen verzen uit de Bijbel.

Met haar associatieve en poëtische beelden blaast Caroline Waltman in deze tentoonstelling nieuw leven in de eeuwenoude verhalen. Caroline fotografeerde in zestien verschillende landen. In Nederland, België, Duitsland en Italië, maar ook bijvoorbeeld in Israël, Palestina, Jordanië, Griekenland en Turkije. Het werk is zeer divers, met landschappen, stillevens, portretten en actiefoto’s uit het dagelijks leven in verschillende culturen. Samen vormen zij een brede blik op de wereld.

 

Gegevens

Datum:
16 september 2023
Tijd:
16:00 - 17:00
Kosten:
€2

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps