Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rien Donkersloot herdenkt Max Reger

18 februari 2023 @ 19:30 - 21:30

Ieder jaar staat in de Joriskerk in Amersfoort een componist een dag lang in de schijnwerpers. Op zaterdag 18 februari 2023 krijgt Max Reger (1873-1916) die eer. Jorisorganist Rien Donkersloot speelt dan een programma met uitsluitend Reger en geeft vooraf een uitgebreide toelichting op de gespeelde werken.

Over Max Reger
Max Reger componeerde veel muziek, voor piano, symfonieorkest, strijkkwartet en harmonie en koor. Een aanzienlijk deel van zijn oeuvre is voor orgel. Hij gebruikte in zijn composities oude vormen, zoals variatiereeksen, passacaglia’s, preludiums en fuga’s, koraalbewerkingen en koraalfantasieën. Hij gaf er een eigen invulling aan, met opmerkelijke ritmes, gekruide akkoorden en grote dynamische afwisseling. Onder organisten en orgelliefhebbers zijn z’n koraalfantasieën zeer geliefd.
Dit concert zal in het teken staan van zijn koraalmuziek, met o.a. de Phantasie over ‘Wie Schön leuchtet der Morgenstern’ en een selectie uit opus 67 (52 Choralvorspiele), 79b (Morgenglanz der Ewigkeit) en 145 (Sieben Stücke für Orgel).

Praktische informatie
Het concert begint om 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur verzorgt Rien Donkersloot een uitgebreide toelichting op de gespeelde werken. De zaal is open om 19:00 uur. De toegangsprijs bedraagt tien euro. Vooraf en na afloop van het concert is er koffie en thee (bij de toegangsprijs inbegrepen).

Gegevens

Datum:
18 februari 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Site:
https://orgelconcertenjoriskerk.nl/wp51/event/rien-donkersloot-herdenkt-max-reger/

Organisator

Orgelconcerten Joriskerk
E-mail
Info@orgelconcertenjoriskerk.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps