Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondom de Cantates 25 jaar

18 juni 2022 @ 17:00 - 19:00

€10

De Stichting Rondom de Cantates bestaat 25 jaar. Het jubileumconcert is op zaterdag 18 juni a.s. om 17:00 uur. Dit keer echter niet in de kerk op ’t Zand, maar op de plaats waar het ooit is begonnen: de Sint Joriskerk.
De Stichting komt voort uit een initiatief van de Raad van Kerken Amersfoort en is formeel opgericht op 4 juli 1997. Grondleggers waren onder meer Harry Weultjes (†2009) als voorzitter en Wouter van den Braak als artistiek leider. Hij leidde het Amersfoorts Cantatekoor en -orkest tot 2010 en zanger/dirigent Bas Ramselaar nam vervolgens het stokje over.

Tijdens dit jubileumconcert klinkt feestelijke muziek, uiteraard van Johann Sebastiaan Bach, zoals het motet ‘Sei Lob und Preis mit Ehren’, BWV 231 o.l.v. medeoprichter Wouter van den Braak, het beroemde concert voor hobo en viool in c klein, BWV 1060R en het ‘Gloria in excelsis Deo’ BWV 191 o.l.v. Bas Ramselaar. Bijzonder is dat dit driedelige ‘Gloria’ afkomstig is uit het Kyrie en Gloria in b klein, BWV 232a, dat Bach later zou uitbreiden tot een complete Mis in b klein: ‘Hohe Messe’. Een mogelijke aanleiding voor deze compositie is het vredesverdrag tussen Saksen en Pruisen, dat met een speciale dienst in Leipzig gevierd werd op eerste Kerstdag 1745.

Komt allen weer en geniet van de prachtige en feestelijke muziek, uitgevoerd door het Amersfoorts Cantatekoor en -orkest.

Vocale solisten
Paula Bär-Giese – sopraan
Gerben Houba – tenor
Instrumentale solisten:
Hans Lub – viool
Henk Knöps – hobo
Elly Meijer – orgel

Entree
€10,00. Graag online reserveren via de oranje knop en indien nog beschikbaar, ook nog kaartverkoop in de kerk.
Hartelijk welkom!

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps