Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie: NECTAR door Galerie de Ploegh

6 september 2022 @ 11:00 - 15 oktober 2022 @ 17:00

€2
NECTAR expositie Sint-Joriskerk

Inleiding

Vraagstukken als de leefbaarheid in de stad, de ecologische ’footprint’ en de opwarming van de Aarde staan hoog op de agenda. Men zoekt wegen om het tij te keren. Kunst kan daarin een gidsrol vervullen.

De huidige situatie doet ons beseffen dat de mens niet alles naar zijn hand kan zetten. We zijn een onderdeel van het leven op aarde en zullen ons daarnaar moeten gedragen. Zeventien kunstenaars, leden van LKG de Ploegh en gastkunstenaars, reflecteren met hun werk op deze actuele thema’s. De kunstenaars zijn uitgenodigd om voor de tentoonstelling NECTAR art & urban nature in de historische Sint-Joriskerk speciaal een werk te maken. Het stemt tot nadenken. De gelijknamige publicatie bevat èn de visie van de kunstenaars èn de vragen die zij aan het publiek stellen. Het zijn soms kleine stappen of beelden, kunstwerken in een bijzondere omgeving, die ons meer bewust maken en ons stimuleren om uit het spanningsveld tussen natuur en stad energie putten.

Zij maken daarbij gebruik van eigentijdse kunstvormen zoals video, fotografie, installatie en performances, waarbij het interieur van de kerk de basis vormt.

Nectar is een goddelijke, heilzame drank. De deelnemers onderschrijven de wens om noodzakelijke veranderingen in te zetten om letterlijk en figuurlijk ook in de toekomst de honingbij de nectar te laten vinden.

Deelnemende kunstenaars

Peter van den Akker i.s.m. Irini Schrijer, Semâ Bekirović, Anna Belleforte, Jacqueline Bohlmeijer, Marie-Louise Dooijes, Marieke van Enk, Ilse van Garderen, Emmy van de Grift / Atelier Emski, Arne Hendriks, Marjan Jaspers, Lin de Mol, Liza Prins & Layla Durrani, Marijke Pielage, Liselotte Schut, Van Lieshout VI, Abel Wolff.

Over de expositie

De tentoonstelling is samengesteld door gastcurator Harald Schole (beeldend kunstenaar) in samenwerking met LKG de Ploegh. De tentoonstelling NECTAR art & urban nature is te bezoeken in de Sint-Joriskerk, Hofplein 1, Amersfoort van 10 september t/m 15 oktober, van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. Toegangsprijs € 2,- (t/m 12 jaar gratis).

Meer informatie over het publieksprogramma, rondleidingen, creatieve kinderworkshops en lezingen: vind je op www.deploegh.nl/nectar.

Open: Van dinsdag 10 september t/m zaterdag 15 oktober
Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Kosten: €2. Bij elke entree ontvangt u een folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Gegevens

Begin:
6 september 2022 @ 11:00
Einde:
15 oktober 2022 @ 17:00
Kosten:
€2
Site:
www.deploegh.nl/nectar

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps
Galerie Absoluut FloraART