Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KOSMIK Presents: Cocoon

17 augustus 2023 @ 20:00 - 23:00

Gratis

KOSMIK PRESENTS:
COCOON

                                   WIKKEL JEZELF IN EN DOOP JE ONDER IN DRIE
VETTE ACTS IN DE KAPOT-OUDE SINT JORISKERK

17 AUGUSTUS 2023 // 20.00 – 23.00 UUR // SINT JORISKERK AMERSFOORT

TOEGANG IS GRATIS

 

TOKU MEI
Een lo-fi fusie van hiphop en jazz.

Onder de naam TOKU MEI creëert de Amersfoortse experimentele producer Bas Ophof (1991) een lo-fi-fusie van hiphop en jazz. Na langer dan een decennium schaven en polijsten heeft hij zijn eigen sound gevonden.

Begin 2023 verscheen de tweede EP van TOKU MEI: ‘PAST TENSE’, die gaat over het vinden van comfort met jezelf door te kijken naar het verleden en de toekomst, en het omgaan met spanningen uit het verleden die je gevormd hebben tot wie je nu bent.

Language: bleeps and bloops.

RAVEN KANGEE
Painting pictures with paint and lyrics.

Raven Kangee is een eigentijdse artiest die navigeert tussen beeldende kunst en muziek. Door middel van zijn authentieke stem, vindingrijke woordspelingen en de sferisch gebrachte mellow hiphop en jazzy beats van producer Tekijo neemt hij de luisteraar mee in zijn gedachtegoed. Een gedachtegoed van een dromer met plannen voor zichzelf en voor de wereld. Een gedachtegoed dat aanzet tot denken.

In 2023 verscheen de eerste EP van Raven Kangee: ‘Pillow’; een EP met persoonlijke muziek met als grondgedachte dat jouw kussen alles van je weet. Wanneer je er met je hoofd rust, zinken al jouw gedachten in het kussen. Op wie je trots bent, waar je blij mee bent, waar je over piekert, jouw angsten en meest donkere gedachten.

Language: English

MANU & .MULTIBEAT
Met explosieve woordkunst en confronterende verhalen op zoek naar een nieuwe werkelijkheid.

In de experimentele cross-overperformance ‘De herontdekking van de hemel’ bevraagd performer en spoken word artiest Manu van Kersbergen en onder begeleiding van muziekcollectief .multibeat de huidige staat van zaken van dingen die niet veranderd zijn of aangevochten worden. Hij constateert een skyline van luchtkastelen. Hij voelt de behoefte om de krankzinnige concepten die zijn werkelijkheid domineren te ontleden tot het punt dat er niks meer van over is. Hij gaat op zoek naar een nieuwe taal om onze sterk veranderende realiteit te herdefiniëren.

Over Manu van Kersbergen
Manu van Kersbergen debuteerde in 2008 met het maatschappijkritische Hip Hop album ‘De vloek op de overvloed’. Als multidisciplinaire maker heeft hij veel verschillende projecten en producties kunnen ontwikkelen. Zo richtte hij Uitgeverij Rorschach op, gaf hij vorm aan het televisieformat ‘Spoken Word Sessies’ (Omroep Human) en regisseerde hij onlangs nog het theaterstuk ‘De Tijd Is Om,’ van Derek Otte (2022).

Over .multibeat
.multibeat is een jong muziekcollectief bestaande uit Thijs van Zutphen (bass), Aron Smit (drums) en Boudewijn Pleij (toetsen). Hun gedeelde liefde voor hiphop en r&b resulteerde in verschillende samenwerkingen. Onder andere als ritmesectie van de fusionband MUDDY GREASE deden zij veel ervaring op bij jazzfestivals in Nederland.

Language: Dutch

Gegevens

Datum:
17 augustus 2023
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.amersfoortjazz.nl/line-up-2023/#/2023-08-17/j1r8gq44a2op/kosmik-presents-cocoon

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps