Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Membra Jesu nostri door St. Joris Kamerkoor

16 maart @ 20:00 - 22:00

€22,50

Concert in de Sint-Joriskerk, Hof 1 te Amersfoort, o.l.v. Wouter Verhage met ‘Membra Jesu nostri’ en andere passiecantates van Dietrich Buxtehude. Aanvang 20:00 uur, toegang € 22,50/jongeren t/m 18 jaar gratis. Kaarten bestellen kunt u hier.

Over
Dietrich Buxtehude (ca. 1637-1707) was een van de markantste muzikale vertegen­woordigers van de Noord-Duitse barok. Ons concert bestaat vanavond geheel uit (vocale) werken van deze com­ponist, met als belangrijkste onderdeel zijn Membra Jesu nostri, een serie van zeven passie­cantates op meditatieoverwegingen over het gekruisigde lichaam van Jezus. Dit werk stond eerder in 1997 en 2007 op de lessenaar en het wordt dus hoog tijd dat we die weer een keer uitvoeren. Naast dit werk staan nog enkele andere cantates van Buxtehude voor de passietijd op het programma.

Buxtehude oefende vooral door zijn vrije orgelcomposities grote invloed uit in Noord-Duitsland. Zo ook op Johann Sebastian Bach, die zijn werken heeft bestudeerd en op zijn twintigste vierhonderd kilometer op en neer liep van Arnstadt naar Lübeck om hem te horen spelen. Met zijn oudste broer Johann Christoph heeft hij door het maken van handgeschreven kopieën bijgedragen aan het behouden van be­langrijke onderdelen van Buxtehudes oeuvre.

Het complete programma

– Jesu, meines Lebens Leben BuxWV 62

– Fried- und Freudenreiche Hinfahrt BuxWV 76

*   Mit Fried- und Freud ich fahr dahin BuxWV 76a

*   Klaglied BuxWV 76b

– Nimm von uns, Herr, du treuer Gott BuxWV 78

– Membra Jesu nostri BuxWV 75

Instrumentale medewerking wordt verleend door Cappella Maria Barbara o.l.v. Henk van Zonneveld.

 

Vocale solisten

– Noëlle Drost – sopraan

– Wendy Roobol – sopraan

– Kaspar Kröner – altus

– Albert van Ommen – tenor

– Kees Jan de Koning – bas

 

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Amersfoort, Mien van ’t Sant Fonds, KF Heinfonds en Het Cultuurfonds (Sayers Fonds).

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€22,50
Site:
https://www.stjoriskamerkoor.nl/kaartverkoop

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps