Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuw Bach Ensemble: Claudio Monteverdi – Mariavespers

9 november 2023 @ 20:00 - 22:00

€45 – €53

Een mix van oude en nieuwe stijlen, solowerk en uitbundige ensembles voor het koor… dat zijn de ingredienten die Claudio Monteverdi gebruikte voor zijn Mariavespers. Deze behoren tot op de dag van vandaag tot de de monumentale werken uit de muziekgeschiedenis. Onder leiding van dirigent en klavecinist Krijn Koetsveld wordt het Nieuw Bach Ensemble en orkest omringd door ensemble Le Nuove Musiche. Samen staan ze garant voor een onvergetelijke uitvoering van deze Mariavespers.

Temidden van het instrumentale ensemble staat het unieke en op initiatief van Krijn Koetsveld gebouwde ‘Monteverdi-orgel’ centraal: een fantastische blikvanger met barokke beschilderingen en met een lieflijke maar tegelijkertijd sprekende klank.

Krijn Koetsveld wordt beschouwd als een van de grote kenners van de muziek van Claudio Monteverdi. Met zijn vocale ensemble Le Nuove Musiche nam hij bijna al diens werken op, waaronder de veelgeprezen negen boeken met madrigalen en de Selva morale e spirituale. Het uitvoeren van Monteverdi’s Mariavespers is de kers op de taart.

Uitvoerenden:

Nieuw Bach Ensemble

Krijn Koetsveld – dirigent

Le Nuove Musiche:

Jennifer van der Hart – sopraan

Margreet Rietveld – sopraan

Falco van Loon – tenor

Mark Bonney – tenor

Joris van Baar – bariton

Bas Ramselaar – bas

Gegevens

Datum:
9 november 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€45 – €53
Site:
https://www.klassiekemuziek.nl/e/17743/nieuw-bach-ensemble-claudio-monteverdi-mariavespers-amersfoort

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps