Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gregorian Grace: Arte Chorale Tour

16 juni 2022 @ 20:00 - 22:00

€25

Gregorian Grace en de Arte Chorale Tour Sint-Joriskerk Amersfoort

In 2022 treed het artiestenensemble niet alleen op in Duitsland, maar ook in Denemarken en Nederland. Zo wordt er op meer dan 100 plaatsen in 2022 de kans geboden om betoverd te worden. Voor alle data kunt u tickets kopen via onze landensites bij onze ticketpartners in het desbetreffende land.
Over Gregorian Grace
Met veel gratie, bijna eerbiedig, celebreert het negenkoppige meesterlijke ensemble bestaande uit gerenommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring en gekleed in eenvoudige monnikengewaden, het Gregoriaans. De bezoekers worden gegrepen door prachtige stemmen en klanken die hun weerga niet kennen.
Soms mysterieus, soms bijna overweldigend, weerklinken de traditionele eenstemmige kerkgezangen, die uit de oudheid zijn overgeleverd, in de Latijnse taal. Ave Maris Stella, Dies Irae, Veni Sancte Spiritus of Miriam Matrem Virginem zijn slechts enkele van de traditionele gezangen. Deze worden gevolgd door gregoriaans geïnterpreteerde wereldhits van onze tijd zoals Leonard Cohen’s Hallelujah , Knockin on heaven’s door van Bob Dylan, Sound of Silence van Simon & Garfunkel en Tears in Heaven van Eric Clapton. Het gevarieerde repertoire van Gregorian Grace brengt het publiek in een ongekende en meeslepende sfeer. Volledig instrumentaal gepresenteerde stukken ronden het programma op indrukwekkende wijze af.
De sacrale sfeer van de kerken, die als locatie dienen voor de Europese tour van 2022 , biedt een passend en indrukwekkend decor en kruipt in combinatie met de muziekstukken, die nieuw zijn gearrangeerd door componist Jedrzej Rochecki, op fascinerende wijze onder de huid. Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring, een tijdreis van het gregoriaans gezang van de oudheid tot heden. 
Laat u een avond lang betoveren.
Naast de traditionele gregoriaanse gezangen die uit de Middeleeuwen zijn overgeleverd, biedt het koor tijdens zijn concerten ook een reis door de tijd met vele wereldhits uit de popcultuur, opnieuw gearrangeerd in gregoriaanse stijl.
Informatie
Reserveer uw tickets op tijd voor een van de concerten! Tickets te bestellen via de website van Gregorian Grace.

Afbeelding: Samson Goetze

Gegevens

Datum:
16 juni 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€25
Site:
https://gregorian-grace.nl/nl-nl/tickets.html

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps