Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie: Verboden, Verdwenen, Niet Vergeten

14 juni 2022 @ 11:00 - 23 juli 2022 @ 17:00

€2
verboden verdwenen niet vergeten

Deze expositie bestaat uit 3 onderdelen:

Verboden, een expositie van de Leo Smit Stichting. Panelen met foto’s en toelichting over componisten in oorlogstijd

Verdwenen, een expositie van 033fotostad. Het lot van de zogeheten Nacht und Nebel gevangenen in de Tweede Wereldoorlog staat centraal in de foto-expositie over het concentratiekamp Natzweiler. In Natzweiler, het enige Duitse concentratiekamp op Franse bodem, zitten vele honderden Nacht und Nebel gevangenen uit Nederland en andere Europese landen opgesloten. Veel Nederlandse gevangenen zijn gedeporteerd vanuit kamp Amersfoort. Deze politieke gevangenen worden, ver verwijderd van de bewoonde wereld, onderworpen aan een hardvochtig regime van rechteloosheid en zware arbeid. Vrienden en verwanten weten niet waar zij zijn en of zij eigenlijk nog wel in leven zijn. Die afschrikking is precies wat de SS met het kamp beoogt.

Foto’s en verhalen schetsen een beeld van dit in Nederland vrijwel onbekende kamp waar circa 70 subkampen bij hoorden. Er verblijven meer dan 50.000 gevangenen van dertig nationaliteiten. De expositie roept vragen op over de betekenis van herinneren, over mensenrechten, vrijheid.

Niet Vergeten, een expositie van de Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort. Vitrines, gevuld met herinneringen aan slachtoffers van het naziregime in de Tweede Wereldoorlog.

Open: Tijdens de zomeropenstelling van dinsdag 14 juni t/m zaterdag 23 juli
Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Kosten: €2. Bij elke entree ontvangt u een folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Gegevens

Begin:
14 juni 2022 @ 11:00
Einde:
23 juli 2022 @ 17:00
Kosten:
€2

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort, 3811 CJ Nederland
+ Google Maps
Galerie Absoluut FloraART