Lezing Tijd en Eeuwigheid door Onno Zijlstra

Op zaterdag 1 september houdt Onno Zijlstra, filosoof, een lezing over Tijd en eeuwigheid, het thema van de tentoonstelling van kunstenaarscollectief DIEP in de Joriskerk in Amersfoort. De lezing is in het koor van de kerk, ’s middags om 16.00 uur.

Onno Zijlstra doceerde aan de Vrije Universiteit en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en is auteur van onder andere Wat doet die rooie vlek daar linksboven. Inleiding in de esthetica (2007), Reflecties. 25 kunstenaars, 24 filosofen (2016) en Een zekere twijfel. Inleiding in de westerse filosofie (2018).

In zijn lezing gaat Zijlstra in op het denken over beeldende kunst, tijd en eeuwigheid ten tijde van de bouw van de Sint-Joriskerk en hoe dat denken in later eeuwen, tot aan onze tijd is veranderd. Van daaruit geeft hij een toelichting op de tentoonstelling van de kunstenaars van DIEP.

De tentoonstelling Tijd en eeuwigheid kunt u nog bekijken tot en met donderdag 6 september. De Sint-Joriskerk is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, zondags van 14.30 tot 17.00 uur. Als de kerk verhuurd is, kan de tentoonstelling niet bekeken worden, zie: www.joriskerkamersfoort.nl

 

Waar tijd en eeuwigheid elkaar raken

het mysterie overweldigend

of heel vanzelfsprekend is,

zijn de vier kunstenaars van DIEP

aan het werk gegaan.

 

Kunstenaars van DIEP:

Barbara Bläsing, sculpturen in keramiek en hout

Jan Hinfelaar, sculpturen in steen

Maarten van der Laag, schilderijen en tekeningen

Dineke Groenhof Blaauw, inkt op papier.