Sint-Joriskerk in toeristische top tien Amersfoort!

De Sint-Joriskerk werkt al jaren keihard om in de Amersfoortse binnenstad als toeristisch uitje te worden erkend. De Hof, één van de pleinen in de binnenstad, wordt gedomineerd door de monumentale Sint-Joriskerk. Elke zondag wordt de kerk gebruikt voor diensten. Op andere dagen en avonden is de kerk beschikbaar voor verhuur en toeristische openstellingen. Recentelijk is de Sint-Joriskerk opgenomen in de top 10 van de VVV Amersfoort. Een hele eer!

Activiteit van de Sint-Joriskerk

De Sint-Joriskerk organiseert ontzettend veel activiteiten, van concerten tot exposities. Daarnaast wordt de kerk verhuurd voor uiteenlopende gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan het evenement Winterproef Amersfoort 2020 wat in februari voor de tweede keer wordt gehouden. Of denk aan de talloze concerten die worden georganiseerd binnen Amersfoort waarvoor de Sint-Joriskerk als ludieke locatie wordt ingezet. Een voorbeeld is de Scratch Messiah die eind januari wordt georganiseerd.

Aandacht van toerisme neemt toe

De openstellingen in de zomer en winters zijn ook niet onopgemerkt gebleven. We merken dat er enorm veel nationale en internationale toeristen op Amersfoort en de Sint-Joriskerk afkomen. Deze aantallen worden elk jaar groter. We proberen hieraan tegemoet te komen door de kerk steeds vaker open te stellen op vrijdagen en zaterdagen.

Toeristische top tien Amersfoort: dankbaar!

En nu staan we ook in de top 10 van de VVV van Amersfoort. Een enorme eer waar we hard voor hebben gewerkt en wat we aan veel mensen hebben te danken!

Allereerst zijn wij trots op alle vrijwilligers die zich dag in, dag uit, inzetten voor de Sint-Joriskerk. Hetzij in de schoonmaak, hetzij in de bemanning van de dagen dat de kerk open is voor toeristen. Zonder deze vrijwilligers en zonder de kunde van deze mensen was de Sint-Joriskerk vandaag niet wat het is.

Daarnaast zijn we trots op de exploitatie die is georganiseerd door de Beheerscommissie Sint-Joriskerk. Deze mensen hebben een goed plan gevat en zijn vol energie met de Sint-Joriskerk aan de slag gegaan. Het doel? De Sint-Joriskerk bewaren en een centrale plek geven in de Amersfoortse samenleving. Wat een enorm succes en wat een mooie overwinning dat we dan nu ook echt in de toeristische top 10 staan!

Als laatste zijn we enorm dankbaar en blij met alle Vrienden van de Sint-Joriskerk die geloof en durf hebben in de Sint-Joriskerk! Al 30 jaar levert de Stichting Vrienden van de Sint-Joriskerk jaarlijks een belangrijke bijdrage aan de exploitatie en het onderhoud van de Sint-Joriskerk. Deze bijdrage wordt gewaardeerd en gezien!

Bekijk de toeristische top tien Amersfoort

Wil je de top tien bekijken? Je kan hem hier vinden: Top 10

Doxaal van de Sint-Joriskerk Amersfoort