Brandveilig met LEGO® IncidentenCity tijdens de herfstvakantie in de Sint-Joriskerk

Nu veel mensen op zoek zijn naar alternatieve oplossingen om warm te blijven, is aandacht voor veilig verwarmen belangrijker dan ooit. De veiligheidsregio Utrecht (vru) helpt alle burgers met tips en informatie. De vru streeft ook naar een Brandveilige generatie door kinderen spelenderwijs bewust te maken van de risico’s van rook en brand. Daarom komt LEGO® IncidentenCity in de herfstvakantie naar de Amersfoortse Sint-Joriskerk. Passend in oktober, de maand van de Nationale Brandpreventieweken.

LEGO® IncidentenCity

Jaren terug zijn Utrechtse brandweerlieden IncidentenCity gestart: een expositie van een twintigtal waargebeurde incidenten opgebouwd uit LEGO® bouwsteentjes.De samenwerking tussen IncidentenCity en (Brand)Veilig leven is dit jaar in het hart van Nederland: de Sint-Joriskerk in Amersfoort. “Een Brandveilige generatie is een belangrijk speerpunt”, volgens Diana Bouwman, specialist (Brand)Veilig leven. Het doel is om kinderen al op vroege leeftijd bewust te maken van brandveiligheid. “Dat doen wij de rest van het jaar al met Schatkistlessen voor groep 8 op basisscholen bijvoorbeeld. En in 2022 is de volgende stap gezet met het online lesprogramma Brandmeester voor MBO-leerlingen in de bouw en de zorg. Maar hoe leuk is het als die bewustwording ook spelenderwijs kan?!”.

Leuk herfstuitje in de Sint-Joriskerk

Er is een rookmelderexpositie waar mensen informatie krijgen hoe je een rookmelder test en onderhoudt en mensen kunnen al hun vragen stellen over brandveiligheid. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan een wedstrijd, vrij bouwen met LEGO® en op de foto met de unieke brandweermotor. Natuurlijk gaan zij niet met lege handen naar huis; alle kinderen krijgen het Brandweer Doeboek mee. Annet van Goor, externe betrekkingen bij de Sint-Joriskerk: “Mooi dat we met LEGO IncidentenCity onze toeristische openstelling kunnen verlengen tot en met de herfstvakantie. Een mooie kans om kinderen in aanraking te laten komen met een belangrijk onderwerp en ons monumentale pand”

Praktische informatie

Wil je iets leuks doen in de herfstvakantie of heb je toch een specifieke vraag over brandveiligheid? Kom langs! Op vrijwel alle dagen ben je van harte welkom tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Op zondag en maandag wijken de tijden af. De toegang is gratis.

Lego incidentencity in Amersfoort Sint-Joriskerk
Khadija Arib jorislezing Amersfoort 2022