Geslaagde reünie voor lopers Santiago del Compostela

Op een mooie dag in de Sint-Joriskerk in Amersfoort kwamen zo’n 500 lopers bijeen voor een reünie ter ere van hun pelgrimstocht naar Santiago del Compostela. De sfeervolle kerkzaal was gevuld met mooie strandjes en gezellige hoekjes waar oude vrienden elkaar konden ontmoeten en nieuwe kennissen konden maken.

De bijeenkomst werd geopend door Burgemeester Bolsius, die de aanwezige pelgrims welkom heette. Een hoogtepunt van de dag was het koor van pelgrimsliederen dat aan het einde van de bijeenkomst optrad. Tijdens het evenement konden de aanwezige wandelaars ook een stempel krijgen voor hun pelgrimspaspoort. Deze stempel was een blijvende herinnering aan deze bijzondere dag en aan de geweldige ervaringen die de lopers hadden opgedaan tijdens hun reis naar Santiago del Compostela.

Al met al was het een topdag waarop mensen elkaar ontmoetten, herinneringen ophaalden en nieuwe ervaringen opdeden. Het was een eerbetoon aan de pelgrims die naar Santiago waren gereisd en een aanmoediging voor degenen die nog van plan waren om deze reis te maken.