Ontdek kunst & architectuur in zomer 2023

Welkom bij de zomeropenstelling van de Sint-Joriskerk in Amersfoort! Ook dit jaar zijn onze deuren wagenwijd geopend voor bewonderend publiek tijdens de warme maanden. Van 9 mei tot en met 28 oktober 2023 kunt u bij ons genieten van diverse exposities en het prachtige gebouw. Onze zomerexposities zijn gratis te bezoeken en tonen het werk van lokale, regionale en landelijke kunstenaars, variërend van schilderijen en beelden tot gedichten en foto’s.

Dichtbij-Verbeeld
Een van de eerste exposities die u kunt bewonderen is “Dichtbij-Verbeeld”, samengesteld door Clara van Binnendijk en Tineke Tommel, twee kunstenaars uit de Protestantse Gemeente Amersfoort (PGA). Deze expositie toont diverse schilderijen en gedichten die de relatie tussen het dichtbij zijn en verbeelding verkennen. De officiële opening van deze expositie vindt plaats op vrijdag 12 mei om 16:00 uur, en u kunt deze bewonderen tot en met zaterdag 17 juni.

Galerie Absoluut in de Sint-Joriskerk
Daarna kunt u een bezoek brengen aan de expositie van Galerie Absoluut, een lokale galerie uit Amersfoort. Van dinsdag 20 juni tot en met zaterdag 29 juli tonen de kunstenaars van Galerie Absoluut hun werk in de Sint-Joriskerk. U kunt genieten van schilderijen, beelden, tekeningen en foto’s, en de officiële opening van deze expositie vindt plaats op vrijdag 23 juni om 16:00 uur.

Howard en Hajonides
Vervolgens is het de beurt aan de kunstenaars uit de regio, Jackie Howard en Feico Hajonides. Van dinsdag 1 augustus tot en met zaterdag 9 september tonen zij hun schilderijen en beelden in de Sint-Joriskerk. Deze expositie belooft een mooie mix te zijn. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 5 augustus om 16:00 uur.

Zie mij, omzien naar elkaar & gezien worden
Tot slot kunt u de expositie “Zie mij, omzien naar elkaar en gezien worden” bewonderen, samengesteld door Stichting Bijbels Museum Amsterdam. Deze expositie is een samenwerking tussen landelijke kunstenaars en verkent het thema van elkaar zien en omzien naar elkaar. U kunt deze expositie bezoeken van dinsdag 12 september tot en met zaterdag 28 oktober, en de officiële opening vindt plaats op zaterdag 16 september om 16:00 uur.

Bezoek aan de Sint-Joriskerk
Naast de exposities kunt u natuurlijk ook genieten van de prachtige architectuur van de Sint-Joriskerk zelf. De kerk dateert uit de 14e eeuw en is een indrukwekkend voorbeeld van gotische bouwkunst. Met zijn imposante gewelven en rijke geschiedenis is de kerk op zichzelf al een bezienswaardigheid.

De zomeropenstelling van de Sint-Joriskerk is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, tussen 11:00 en 17:00 uur. De entree kost €2 voor iedereen boven de 12 jaar, u ontvangt een brochure bij de ingang.