Sint-Joriskerk ingesproken vanwege autoluwe binnenstad Amersfoort

Op 29 oktober 2019 heeft Annet van Goor namens de Sint-Joriskerk in Amersfoort ingesproken tijdens de gemeenteraadsvergadering. Gemeente Amersfoort beoordeeld momenteel het voorstel om van de binnenstad van Amersfoort een autoluwe binnenstad te maken. In de tekst hieronder kunt u lezen wat het standpunt is van de Sint-Joriskerk tegenover de autoluwe binnenstad. Ook vindt u een krantenknipsel over de Sint-Joriskerk.

Ingesproken tekst door Sint-Joriskerk over autoluwe binnenstad

Tekst 2 minuten inspreken in Ronde op 29 oktober 2019
Betreft: Voorstellen te komen tot autoluwe binnenstad van Amersfoort
Namens: St.-Joriskerk als multifunctionele monumentale binnenstadskerk

De Sint-Joriskerk staat positief tegenover een autoluwe binnenstad

Geen opmerkingen over parkeren, alleen over toegangsregime.

Uw voorstel is dit te realiseren via een app met kentekenregistratie.

Hierover 3 opmerkingen:

  • Mogelijk voor laden en lossen door huurders, leveranciers en cateraars
  • Onmogelijk m.b.t. brengen en halen van ouderen / gehandicapten die culturele en kerkelijke activiteiten in de St.-Joriskerk bezoeken. Per concert ca. 150 bezoekers minder!
  • Onmogelijk m.b.t. brengen en halen van ouderen/gehandicapten en jonge kinderen, die activiteiten bezoeken in Filalethes aan het Havik. Per week gaat het om ca. 100 kinderen en 50 ouderen!

Wij exploiteren de St.-Joriskerk, oudste monument van Amersfoort, zonder enige subsidie van de Gemeente Amersfoort. Wij zijn een “plein met een dak erop” volgens Jacobine Geel in een Jorislezing. Qua bezoekersaantal  staan wij in de Top 10 van highlights van Amersfoort!

Wij wensen een ontheffingsregeling zonder kentekenregistratie: 1 uur voor en 1 uur na alle culturele- en kerkelijke activiteiten.

Bij afwijzing komt de exploitatie onder zeer grote druk te staan. Op termijn leidt dit tot sluiting van de St.-Joriskerk.

Wij hopen van harte dat de St.-Joriskerk ook in de toekomst in het hart van de stad bereikbaar kan blijven voor iedereen!

Annet van Goor – Oortgijsen.
Externe betrekkingen St.-Joriskerk

Krantenartikel uit het AD

Krantenartikel uit het AD over de autoluwe binnenstad en Sint-Joriskerk

Amersfoort, 29 oktober 2019

Venster Sint-Joriskerk Amersfoort