Kerstvakantieuitje: Mirakels Amersfoort 2019

Ieder jaar rond Kerst wordt het spannende verhaal van de geschiedenis van Amersfoort verteld. Dit jaar wordt Mirakels Amersfoort ook weer georganiseerd. Deelnemers treden in de voetstappen van oude Amersfoorters. Alles draait om het mysterie: ‘Waar is staatsman Johan van Oldenbarnevelt, de ‘oprichter’ van Nederland?’ Mirakels is een interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin, met echte acteurs en verrassende projecties.

Johan van Oldenbarnevelt werd precies 400 jaar geleden onthoofd. Een gebeurtenis die dit jaar in verschillende steden wordt herdacht. Ook in Amersfoort, waar Johan van Oldenbarnevelt in 1547 werd geboren. De historische binnenstad is nog grotendeels dezelfde als toen Johan daar als jonge jongen rond liep.

Mirakels Amersfoort

Mirakels Amersfoort start in de Onze Lieve Vrouwetoren, waar het leven van de jongen die de belangrijkste politicus van Nederland startte. Het verhaal van een stad die onderdeel werd van de opstand tegen de Spanjaarden. De stad waar jonge mannen alles verkochten om voor de VOC te werken en waar Johan op een speciale plek zou zijn begraven. Maar waar?

Uitje voor jong en oud

Dit alles gevat in een multimediale stadswandeling van ongeveer 60 minuten, voor jong en oud, die zelfs door museum Flehite en de St.-Joriskerk loopt. Mirakels Amersfoort is er voor jong en oud en richt zich op de nieuwsgierigheid, geschiedenis en het verhaal van de stad Amersfoort. Mirakels Amersfoort 2019 kan je meemaken van 26 t/m 28 december 2019 en op 3 en 4 januari 2020.

Bijzonder uitje in donkere dagen

Ben jij nieuwsgierig naar het leven van Johan van Oldenbarnevelt, één van de grootste staatsmannen uit de Nederlandse geschiedenis én geboren Amersfoorter? Wil je tijdens de Kerstvakantie de stad op een verrassende manier leren kennen? Wil jij óók dit bijzondere Mirakel van Amersfoort ontdekken? Doe dan mee! Mirakels Amersfoort is leuk, spannend én leerzaam voor iedereen!

Meer info en tickets (vanaf 10 euro voor volwassenen, 7,50 voor kids): www.mirakelsamersfoort.nl.