Symbiose van Liefde en Verlangen

Welkom bij de Sint-Joriskerk in Amersfoort, waar momenteel een bijzondere expositie plaatsvindt. Van 1 augustus tot en met 9 september 2023 dompelt u zich onder in de wereld van het Bijbelboek Hooglied tijdens de tentoonstelling ‘Liefde en Verlangen’.

Spirituele kleuren en texturen

Deze expositie brengt het werk van twee getalenteerde kunstenaars samen: textielkunstenares Jackie Howard en beeldhouwer Feico Hajonides. Jackie’s meesterlijke gebruik van vezels, vliezen en verf geeft diepte en leven aan oude teksten. Ze laat de ontluikende natuur uit het Hooglied tot leven komen in spirituele kleuren en texturen, een ware transformatie van woord naar beeld.

Samenspel

Feico Hajonides laat in zijn beelden het samenspel tussen mannelijk en vrouwelijk zien, vol liefdevolle beweging. Zijn beelden draaien letterlijk en figuurlijk om het idee van liefde die het gescheiden geheel weer compleet maakt. Met zorg geboetseerd in klei en vervolgens vereeuwigd in brons in zijn eigen gieterij, brengt Feico zijn creaties tot leven.

Deze expositie biedt u een boeiend samenspel van luchtige vezels en aards brons. De beelden en textielwerken spreken niet alleen tot elkaar, maar versterken elkaar ook op unieke wijze. Bij de kunstwerken vindt u referenties naar bijbelteksten en gedetailleerde uitleg over de gebruikte technieken.

Meer informatie

Wij nodigen u van harte uit om te komen genieten van deze prachtige symbiose van kunst en spiritualiteit. Laat u betoveren door ‘Liefde en Verlangen’ in de St. Joriskerk.

  • Openingstijden: t/m 9 september, di t/m za 11.00 – 17.00 uur
  • Entree € 2,-.   exacte info: joriskerkamersfoort.nl