Welkom bij de Sint-Jorislezing 2023: Het verleden als een basis voor een nieuw begin

Het Capittel van Sint-Joris is de organisator van de jaarlijkse Sint- Jorislezing. Op zaterdag 7 oktober vindt deze plaats in de Sint-Joriskerk. De lezing heeft als titel ‘Het verleden als een basis voor een nieuw begin’ en wordt gehouden door mevrouw Kathleen Ferrier.

Thema

Van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 wordt tijdens een speciaal herdenkingsjaar extra aandacht besteed aan het slavernijverleden, een zeer pijnlijk en tot voor kort onderbelicht onderdeel van onze geschiedenis. Het herdenkingsjaar biedt de gelegenheid om bewustwording te creëren en dialogen met en door inwoners te starten. In haar lezing legt Kathleen Ferrier de link van het slavernijverleden naar het heden als basis voor een gedeelde visie op de toekomst. Ook gaat zij in op wat het verleden ons leert over onze democratische rechtstaat, wat haar bedreigt en wat haar kan versterken.

Over Kathleen Ferrier

Kathleen Ferrier is voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie en deskundige op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten en diversiteit. Verbonden als docent aan diverse universiteiten in Azië. Adviseerde de gemeente Amsterdam over de komst van een slavernijmuseum. Zij was tien jaar lang Tweede Kamerlid voor het CDA.

Meer informatie

De lezing wordt muzikaal omlijst door Clarine van Tricht, kunstenaar en danscoach. Aanvang: 15.00 uur. Aanmelding is niet nodig. Toegang gratis.