Geopend als Xtra-Toegankelijk stemlokaal tijdens gemeenteraadsverkiezingen 2022

Vandaag en gister stond de Sint-Joriskerk in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Ook morgen zijn er in de Sint-Joriskerk drie stemlokalen waar Amersfoorters hun stem kunnen uitbrengen.

Drie stemdagen in plaats van één

Vanwege de Tijdelijke wet verkiezingen hebben inwoners drie dagen de tijd om een stem uit te brengen in plaats van de reguliere enkele dag. Hierdoor spreidt het bezoek aan het stemlokaal en kun je goed de afstand bewaren. De Sint-Joriskerk is één van de specifieke stemlokalen waar inwoners hun stem al voor woensdag 16 maart kunnen uitbrengen.

Stemlokaal voor iedereen

Het stemlokaal is niet alleen breed opgezet om veilig te stemmen, maar ook toegankelijk. Eén van de drie stemlokalen in de kerk zelf is Xtra Toegankelijk: met stemtafels op verschillende hoogtes, rolstoelvriendelijke paden en de optie tot doventolk.

Komt u ook stemmen?

De kerk is geopend voor alle inwoners van Amersfoort die een stem willen uitbrengen. Het is gelijk een goede reden om eens binnen te kijken in ons mooie gebouw. Ook kunt u een kaarsje aansteken om iemand of iets te herdenken. We ontvangen u graag!