De deuren wijd open en eerste expositie 2022!

De Sint-Joriskerk opent van 10 mei tot en met 15 oktober 2022 weer haar deuren voor de jaarlijkse zomeropenstelling. De kerk is dan geopend voor bezichtiging en diverse exposities in samenwerking met kunstenaars uit de regio.

Eerste expositie 10 mei – 11 juni: Veerkracht

Vanaf de start van de openstelling op 10 mei is de expositie Veerkracht te zien. De Amersfoortse kunstenaars Lex Hemels, Wilma Hornsveld, Marijke Visser en Dick Westerveld verbeelden dit thema in objecten, keramiek, tekeningen en schilderijen. Zie de poster voor een eerste indruk.

Naast deze expositie kunt u ook een kijkje nemen in het doopboek van Mondriaan. In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan werd geboren. In dit doopboek staat de doop vermeld van Piet Mondriaan op 7 april 1872 in de Sint-Joriskerk. Welkom!

Openingsinformatie

De expositie Veerkracht is te zien van dinsdag 10 mei t/m zaterdag 11 juni. De zomeropenstelling duurt daarna nog t/m zaterdag 15 oktober. Geopend dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur. Entree kost €2. Bij elke entree ontvangt u een folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. Op sommige dagen is de kerk gesloten vanwege verhuur. Kijk voor actuele uitsluitingen op onze website: joriskerkamersfoort.nl

Expositie Veerkracht

Sint-Joriskerk toegankelijk stembureau AmersfoortDroneshot van Amersfoort met in het centrum de Sint-Joriskerk