Nu in de Joriskerk: Ode aan de Natuur

De zomeropenstelling is in volle gang. Dagelijks krijgen we Amersfoorters, dagjesmensen of toeristen over de vloer die vol interesse de Sint-Joriskerk bekijken. Tijdens de zomeropenstelling zorgen we altijd voor een aanvullend expositieaanbod. Deze zomer hebben we ruimte gegeven aan het Toeristische Jaarthema: Ode aan het Landschap. Diverse exposanten hebben vorm gegeven aan dit onderwerp. Nu te zien in de Joriskerk: Ode aan de Natuur van KORF.

Ode aan de Natuur

Bijna 30 kunstenaars die aangesloten zijn bij de vereniging KORF hebben speciaal voor deze expositie hun werk bijeengebracht. De expositie toont een representatief beeld van de natuur zoals die waargenomen en beleefd kan worden.

KORF is een vereniging van christelijke kunstenaars, waarvan de leden verspreid wonen door heel Nederland. Onder onze leden bevinden zich schilders, tekenaars, illustratoren, beeldhouwers, bronsgieters, ontwerpers en grafische vormgevers. De werken die door de Korfleden gemaakt worden variëren van figuratief, half abstract tot volledig abstract en worden uitgevoerd in een grote diversiteit aan onderwerpen. Gemaakt van de meest uiteenlopende grondstoffen en met verschillende materialen.

Video

Tijdens de expositiemaand augustus spraken we met lid en bestuurslid KORF: Jan den Ouden. Welke ode aan de natuur doen de kunstenaars en waar halen zij hun inspiratie vandaan? Ook vertelt Jan meer over zijn eigen kunstwerk ‘Beschermend landschap’.

De expositie is te bezichtigen tot 4 september 2021, van dinsdag tot zaterdag van 11 – 17 uur. Toegang kost 2 euro, onder de twaalf jaar gratis. Je ontvangt een uitlegboekje over de Joriskerk en een flyer over de kunstwerken van KORF.