Welkom bij onze zomeropenstelling 2021!

De Sint-Joriskerk brengt van 26 mei tot en met 16 oktober 2021 een ode aan het landschap! Na een tijd wachten op het startsein mag onze culturele en toeristische openstelling van start. We organiseren tijdens de zomer diverse exposities en het is mogelijk om de kerk te bezichtigen tijdens de zomeropenstelling 2021.

Zomeropenstelling 2021

Tijdens de openstelling zijn er vier exposities te bezichtigen in de kerk. Deze exposities brengen allemaal hun eigen ode aan het landschap. Titels van de exposities zijn: “Ode aan de schepping”, “Paradijs”, “De natuur” en “See Beyond”. Kunststijlen en -technieken variëren per expositie. Bekijk onze expositiepagina voor de meest actuele informatie.

Ode aan de schepping

De eerste expositie – “Ode aan de Schepping”, is het thema van de expositie van Margreet Pels Rijcken en Heleen van Trigt. In de geëxposeerde werken wordt op verschillende manieren aandacht besteed aan de schoonheid en gevarieerdheid van de Schepping. Margreet Pels Rijcken kreeg op de middelschool heel goed tekenles. Daarna op de tuinbouwschool was er een vak: planten systematiek. Hiervoor moest je van de kenmerken van  verschillende plantenfamilies leren door ze te tekenen. Later volgde zij in Leiden een cursus botanisch tekenen. In de 34 jaar bij de Leusdense tekenclub Elta werden vele technieken en onderwerpen verkend. Favoriet bleven toch altijd bloemen en planten. Voor de platen van de 12 maanden op deze tentoonstelling, tekende ze uitsluitend wat in haar eigen tuin groeide.

Heleen van Trigt raakte als jong meisje al geboeid door het tekenen van mens en dier. Aanvankelijk legde zij zich toe op het maken van tekeningen met grafietpotlood. De afgelopen jaren heeft haar werk zich verder verfijnd en is zij ook gebruik gaan maken van andere technieken. Haar interesse gaat nog altijd vooral  uit naar portretten en tekeningen van dieren, maar daarnaast maakt zij nu ook landschappen met bomen, waarvoor zij diverse technieken door elkaar gebruikt (aquarel, gouache en potlood). Hiervan zijn er ook enkele te bezichtigen. Tevens worden er enige door haar geschreven gedichten tentoongesteld, die betrekking hebben op de vier seizoenen.

Deze expositie loopt van 26 mei tot 12 juni 2021. In totaal komen er vier exposities aan bod tijdens de Zomeropenstelling 2021.

Praktische informatie

Komt u ook eens binnenkijken?

Open: Van woensdag 26 mei t/m zaterdag 16 oktober
Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Kosten: €2. Bij elke entree ontvangt u een folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Bekijk voor eventuele sluitingsdagen van de kerk vanwege verhuur deze pagina.