Expositie Zachte Krachten zullen zeker winnen

Van 27 augustus tot en met 26 oktober organiseert het Platform Kerk & Kunst een expositie met als thema Zachte Krachten zullen zeker winnen  in de historische Joriskerk in Amersfoort.
Dit jaar herdenken we dat Van Oldenbarnevelt 400 jaar geleden het slachtoffer werd in het conflict met Maurits. Hoe kunnen wij nu hier en in deze tijd omgaan met conflicten?

Zachte Krachten

Het thema is ontleend aan een zin uit een gedicht van Henriette Roland Holst: ‘de zachte krachten zullen zeker winnen’. In een wereld waarin harde machten en krachten zo op de voorgrond kunnen treden, willen we aandacht geven aan het revolutionaire geluid van Jezus. Denk aan zachtmoedigheid, vrede, liefde, vergeving, ontferming, verzoening, barmhartigheid en compassie. Ook nu nog zijn deze begrippen uiterst relevant om samen te léven…

Expositie

Aan deze expositie doen zo’n 40 kunstenaars mee uit heel Nederland, met schilderijen, beelden, video etc. ‘De verbeeldingskracht van hedendaagse kunstenaars heeft ons veel te zeggen in het omgaan met het Woord. Vaak werkt die als een opening, een ander gezichtspunt, om in gesprek te gaan over wat wezenlijk is voor vandaag en morgen.’

Symposium

De officiële opening is op 7 september met een symposium van 10.30 – 16.00 uur. Het programma omvat o.a. lezingen van Rikko Voorberg en Lora Kremer, opening door burgemeester Lucas Bolsius, muziek door Gerald Troost. Er zijn in de middag workshops te bezoeken en er wordt lunch verzorgd. Voor meer informatie kunt u hieronder klikken op de flyers.

Zachte Krachten zullen zeker winnen is te zien bij
Joriskerk
>
Hof 1, Amersfoort
Openingstijden
27 augustus tot en met 26 oktober
dinsdag tot en met zaterdag
11:00-17:00 uur.