Koningsdag: Sint-Joriskerk geopend met dubbelexpositie

De Hof in Amersfoort is het officiële overloopplein van Koningsdag 2019! Kom op het plein kijken naar de Koninklijke optocht. In de Sint-Joriskerk kun je aan de drukte ontsnappen voor de Koningsdagexpositie. Ook de twee dagen voor Koningsdag is de kerk geopend ter bezichtiging.

De kerk is van binnen gevuld met een mooie dubbelexpositie:

  • Expositie KROONjuwelen van Galerie Absoluut.
    Galerie Absoluut toont in de Joriskerk een voorproefje van haar grote zomerexpositie van 2019. We hebben een aantal pareltjes uit onze kluizen gehaald en lichten een tipje van de sluier op van wat komen gaat. Galerie Absoluut bestaat 10 jaar en pakt groots uit in dit kroonjaar. In de Joriskerk onze KROONJUWELEN: kroontjes, kikkerprinsen, koningspaar op de fiets en andere juwelen uit de collectie van Galerie Absoluut. Dat en nog veel meer. Komt dat zien! Prachtige kunst in ons Amersfoorts juweel, de Joriskerk! Op Koningsdag zal voor de Sint-Joriskerk ter plekke kunst worden gecreëerd.
  • Foto-expositie over vervolging van Christenen in India van Jaco Klamer
    Foto-expositie over de verhalen van vervolgde christenen in India. Reizen zit in het bloed van fotograaf Jaco Klamer. Jaco fotografeert vanuit zijn hart mensen die het moeilijk hebben. De foto-expositie Christenen in India is hier een voorbeeld van: hoe zien de vervolgde christenen in India eruit. wat is hun verhaal en wat doorstaan zij?

 

Informatie:

Waar: Sint-Joriskerk Amersfoort

Openingstijden: 25 – 27 april van 11-17 uur geopend.

Toegang: 1 euro p.p., kinderen t/m 12 jaar gratis